Камарата на архитектите иска да направи независима експертна проверка на

...
Камарата на архитектите иска да направи независима експертна проверка на
Коментари Харесай

Камарата на архитектите иска независима проверка на имота на Пламен Георгиев

Камарата на архитектите желае да направи самостоятелна експертна инспекция на постройката, където е парцелът на към този момент някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Собствениците са получили писма от общината, с цел да дадат единодушие да бъдат предоставени строителните бумаги за жилищата им.
Констатациите на община „ Слатина” са, че към 60 квадрата от навесите на терасата на Пламен Георгиев са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени.

В момента тече втора инспекция, откакто първите изводи на районните инспектори бяха обезсилени шефа на столичния строителен контрол Влади Калинов, след което той се раздели с поста си.

Според писмата от кмета на „ Слатина”, с цел да се извърши самостоятелната инспекция, е нужно експлицитното единодушие на всеки притежател. Дали Пламен Георгиев ще даде единодушието си, или не – екипът ни по този начин и не съумя да му зададе този въпрос. Той и защитата му избраха да избегнат среща с екипа ни.

Според основния проектант на София Здравко Здравков към този момент освободеният Влади Калинов е предпочел да обърне внимание на изказванията на някогашните притежатели на парцела вместо на формалната документи.

„ Представени са в допълнение доказателства, че тази тераса и тези покриви на въпросната тераса са построени преди предаването на постройката. В екзекутивната документи това липсва. Екзекутивът да преведа на български това е документът, който удостоверява по какъв начин е изглеждала постройката във времето на завършването”, разяснява Георгиев.

До момента от Камарата на архитектите не са получили достъп до строителните бумаги на постройката.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР