Камъкът, който лекува всичко. Така е известно древното тракийско светилище

...
Камъкът, който лекува всичко. Така е известно древното тракийско светилище
Коментари Харесай

Тракийското светилище е надежда за хиляди с камъка, който ле...

Камъкът, който лекува всичко. Така е известно античното тракийско светилище Скрибина, ситуирано единствено на 5-6 км от родопското село Крибул. Мястото е изследвано и потвърдено пази мощно енергийно поле.

Стотици настояват, че след провиране през камъка се отървават от тежки заболявания - неплодородие, склероза, даже рак. Светилището е " прикрито " в гъста гора високо в планината. До него се стига по кръстосан терен, а по пътя вършат усещане построените чешми от признателни хора, намерели нужното изцерение. Преди да стартира провирането (което би трябвало да е 1 или 3 пъти, само че в никакъв случай 2), камъкът се отключва с молитва. Всеки посетител носи брашно и червени конци (с дължина, равна на ръста), върху които би трябвало да е спал три нощи.

Следва нанагорнище на дървена стълбичка и провиране с лазене през дупка на камъка. Някои избират да " влязат " боси в светилището, с цел да попият по-силно силата му.

" Изходът " от светилището наподобява на пързалка, където върху скалата десетки виждат облика на змията - надзирател на светилището съгласно легендата за енергийния камък.

При третото провиране, след изкачването, болният хвърля парички и се моли за изцерение, преди да напусне камъка. После слиза, съблича дреха, която е носил по време на ритуала, и я завързва за дърво, което още не е " облечено ". Да се откри такова, лишава време, само че е значимо, тъй като, в случай че завържеш на към този момент заето, ще вземеш заболяването на другия, считат локалните.

В Скрибина изцерение търсят както тежкоболни хора, изгубили вяра за стандартно лекуване, по този начин и изцяло здрави, само че изумени от душевна тъга или стрес, които дирят покой за съзнанието. Идват всеки ден, в сняг и зной, от цялата страна, даже от прилежащите Македония и Гърция.

Преминалите през Скрибина описват за проговорили деца аутисти, безплодни дами, които заченали директно след провирането, и хора на смъртен одър, които се върнали към живота.

Светилището е част от един от най-древните мегалитни тракийски скални комплекси на територията на Югоизточна Европа - Градище. Той стартира от Долно Дряново (община Саточва), ситуирано на десетина километра от Крибул. Площта на скално-култовия комплекс е 500 дка и се състои най-вече от скални масиви.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР