Камък, намерен в Египет преди 20 години, се оказа не

...
Камък, намерен в Египет преди 20 години, се оказа не
Коментари Харесай

Нови разкрития за извънземния камък Хипатия

Камък, открит в Египет преди 20 години, се оказа освен извънземен, само че и формиран отвън Слънчевата система, заяви в. " Индипендънт ", предава КРОСС.

Учени от университета Витватерсранд откриха, че камъкът съдържа екзотични микроминерали, които са по-стари от Слънцето, Земята и всички планети в Слънчевата система.

През 2013 година беше открито, че камъкът Хипатия не е със земен генезис. Две години по-късно учените потвърдиха, че не е пристигнал на Земята като част от прочут метеор или комета. Сега се оказа, че е още по-странен.

Вътрешната конструкция на скалата е като кекс с плодове, който се е напукал и начупил, сподели проф. Ян Крамърс. Разглеждайки другите " плодчета " в него, учените се пробват да схванат по какъв начин се е образувал и от кое място е пристигнал.

Обикновено в такива " пришълци " има малко въглерод и доста силиций. Камъкът Хипатия обаче е построен по тъкмо противоположния метод. Освен това съставните материали наподобява са формирани във времето преди появяването на Слънцето.

" Това, което знаем, е че Хипатия е формиран в студена среда, евентуално при температури под тази на течния азот на Земята (минус 196 градуса целзий). В Слънчевата система това би било по-далече от астероидния пояс сред Марс и Юпитер, откъдето идват множеството астероиди.

Кометите идват основно от пояса на Койпер, зад орбитата на Нептун. Някои идват и от облака на Оорт, който е още по-далече. Знаем доста малко за химичния състав на обектите в този регион. Така че желаеме да научим от кое място е пристигнал камъкът Хипатия " - сподели проф. Крамърс.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР