Камък, който постоянно расте, събирайки болестите на хората и освобождавайки

...
Камък, който постоянно расте, събирайки болестите на хората и освобождавайки
Коментари Харесай

Чудо в делника: Растящ камък лекува в български манастир

Камък, който непрекъснато пораства, събирайки заболяванията на хората и освобождавайки ги от тях, прави чудеса в манастира в Горни Богров, на десетина километра от столицата.

Смята се, че посредством него Господ лекува и сбъдва стремежи. Донесен е в България от Голгота преди към 800 години от кръстоносци, напуснали Йерусалим и минали през страната, а към камъка по-късно е издигната църквата на манастира, написа Ретро.

Легендата споделя, че при напускането на кръстоносците от Йерусалим към края на XIII век те са взели камъни от хълма, на който е разпнат Исус Христос. Издълбали са кръстове по тях и са ги отнесли, оставяйки ги в разнообразни християнски земи. Едно от местата, на които е попаднал подобен камък, е точно манастирът в Горни Богров.

Вярва се, че посредством този чудодеен камък Бог оказва помощ на множеството хора, които идват всеки ден и насочат молитвите си за излекуване, за работа или за сдобиване с рожба. Местните хора назовават камъка „ Камико “.

Освен да се остане в черквата и да се спи край него, може и да се остави дреха на непосредствен със здравословен или различен проблем. „ Вече единствено докосвам плата до скалата. Казвам молебствия към Господа. След това връщам назад дрехата на незнайния християнин. Неговият непосредствен би трябвало да преспи с нея, с цел да се зареди с позитивната и целебна сила на мястото “, споделя отец Антим от храма. Разположението на самия камък също е неповторимо – той е вграден в олтара, а там и до през днешния ден проличава издълбан кръст.

Подобен имало и в село Яна. Той обаче е много по-малък, по тази причина и чудодейната му мощ не е толкоз мощна. Старите хора описват, че и двата камъка преди време са били високи по към един метър. Този, който е в манастира обаче, почнал да нараства и към сегашния миг към този момент е повече от два метра. Бабите в региона имат вяра, че камъкът събирал заболяванията на хората и по тази причина непрестанно растял.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР