Към този момент няма непосредствена заплаха за България от бушуващите

...
Към този момент няма непосредствена заплаха за България от бушуващите
Коментари Харесай

Комисар Николов: Няма непосредствена заплаха за България от пожарите в РСМ

Към този миг няма непосредствена опасност за България от вилнеещите пожари в Република Северна Македония. Това разгласи в благоевградското село Габрово шефът на Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов, представен от БНР.

Параметрите на пожара са на към четири километра от българската граница. Активните огнища там са на 7 километра и половина. Главен комисар Николай Николов:

" Ние установихме посредством " Гранична полиция " непрекъснато наблюдаване. Тежка верижна машина работи горе със задача да направи огромна просека, която да ни послужи като опора вероятно при идване на огъня насам да можем да го спрем. 75 индивида са горе на място. Още толкоз най-малко пожарникари са подготвени да се притекат ".

Под 10 % е вероятността пожарът да влезе в нашата територия. В това твърди и екипът български пожарникари, които оказват помощ за гасенето на огнената буря в Република Северна Македония. Директорът на Югозападното държавно дружество инж.Дамян Дамянов:

" Спокойно е в Петрово. Там пожарът е локализиран. Имаме 130 индивида с пожарникари и военни, които са по периметъра и доизгасяват. В Кюстендил има три пожара и са по същия метод, под надзор. В Невестино има един пожар, в Тишаново. Към момента е умерено ".

Пожарът край Велинград е локализиран. Унищожени са над 1000 декара сухи треви и иглолистна растителност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР