Към това могат да приведат огромните раозхди на Анкара за

...
Към това могат да приведат огромните раозхди на Анкара за
Коментари Харесай

Земетресенията донесоха нови заплахи за Турция

Към това могат да приведат големите раозхди на Анкара за премахване на следствията от, които станаха най-разрушителните на тази територия за последните 100 години..

Агенцията отбелязва, че през последните три месеца инфлацията в Турция е намалявала: през февруари индикаторът е бил 55,7% годишно. Миналата 2022 година стана антирекордна година за страната от 1998 година насам: годишната инфлацията беше 85%. Не всичко обаче е толкоз розово: обстановката може да се промени под въздействието на два фактора.

Първо, инфлацията може да бъде ускорена от изказването на президента на страната Реджеп Ердоган по отношение на бързото възобновяване на засегнатите от катаклизма региони и отделянето за тези цели на към 100 милиарда турски лири (над 5 милиарда щатски долара) за погашение на обезщетения и оказване на незабавна помощ на потърпевшите.

Вторият фактор е понижаването от Централната банка на Турция на базовите процентни ставки от 9 на 8,5 % годишно. Това беше направено, с цел да съживи стопанската система на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР