Към периода 6-8 януари 2024 година се задава първата обстановка,

...
Към периода 6-8 януари 2024 година се задава първата обстановка,
Коментари Харесай

MeteoBalkans: До дни става страшно

Към интервала 6-8 януари 2024 година се задава първата конюнктура, която ще сътвори положителни условия за превалявания от дъжд над България. Въпросната конюнктура ще докара и до сензитивно намаляване на температурите, като предстоящите стойности ще се приближат до естествените за първото десетдневие на януари, оповестява MeteoBalkans.

Глобалните модели дори загатват и за снежна конюнктура към 8-ми януари. Очакват се обилни превалявания от сняг в Предбалкана и висок риск от поледици в Североизточна България. 

Влошаване на времето чакаме още на 6-ти януари (Йордановден), само че предстоящите превалявания ще са на изолирани места, а на 7-ми преваляванията в Централна и Източна България ще са обилни по количества. Очакваме и мощни пориви напразно по Черноморието.

Нищо чудно даже да прегърми над Южна България и над Северозападна Турция. Вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще стартира да навлиза по-студен въздух.

Късно след обяд и през нощта против 8-ми януари, тук-там преваляванията, северно от Стара планина и над крайните южни региони дъждът ще се примеси със сняг.

Според ECMWF на 8-ми януари, се чака и обилни превалявания от сняг над Дунавската низина. Ако прогнозите се осъществен ще се основат условия и за усложняване на пътната конюнктура.  



Подобряване на времето чакаме от 9-ти януари. Температурите сензитивно ще се намалят, като предстоящите стойности на 10 и 11-ти януари ще са под минус 12 градуса по Целзий.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР