Към настоящия момент текат процедури по приемане на изградените вече

...
Към настоящия момент текат процедури по приемане на изградените вече
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Защо правителството изгради Турски поток за почти 3 г., а интерконекторa с Гърция - не

Към сегашния миг текат процедури по приемане на построените към този момент сектори на „ Турски поток “.

Това сподели Христо Казанджиев координатор на експертна група „ Енергетика и естествени запаси “ на Политическа партия „ Републиканци за България “ в предаването „ Денят с Веселин Дремджиев “ по ТV+ и TV1.

„ По предварителна оценка при започване на 2021 година той ще бъде въведен в употреба. По-важното е друго, дали тази построена инфраструктура ще може да бъде натоварена с плануваните за транспорт през България количества природен газ? Това е въпрос с нараснала компликация, само че явно България ще бъде изправена пред доста съществени проблеми – да осъществя и капитализира този план в полза на българското общество “, безапелационен е специалистът.

„ След приемане на военния бюджет от Конгреса на Съединени американски щати всевъзможни подозрения, по отношение на желанията на Щатите да наложат наказания към плана „ Турски поток “ отпаднаха. Независимо от неистовите напъни на българското държавно управление да показа плана „ Турски поток “ през България като „ Балкански поток “, малко евентуално е, който и да е, да бъде подведен в тази посока. Парадоксалното в тази ситуация е, един план – огромен за размерите на България беше осъществен в границите на малко повече от 3 години, един газапровод с дължина над 450 км и две компресорни станции, които не са построени още изцяло, само че на този декор да се чака 12 години на междусистемната връзка с Гърция е „ цялостна мистерия “, сподели още Казанджиев.

По думите му е пределно ясно за какво се забавя, освен това предумишлено и целеустремено, построяването на тази междусистемна връзка, оповестиха от пресцентъра на "Републиканци за България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР