Към момента всички средства по паричните вноски в общ размер

...
Към момента всички средства по паричните вноски в общ размер
Коментари Харесай

Над 12 млн. лв. от отпуснатите средства за МБАЛ-Ямбол още не са усвоени

Към момента всички средства по паричните вноски в общ размер на 30 818 230 лева са преведени на МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ – Ямбол. От тях към 30 април са усвоени 18 577 711 лева Имаме налични 12 260 519 лева Това стана ясно от отговора на служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин по отношение на стадия, на който се намира доизграждането на новия болничен комплекс на ямболската болница.

„ Трябва да се обърне внимание и на мениджърския екип “, безапелационен беше министърът. „ Ръководството на лечебното заведение продължава да има опция да разпорежда осъществяването на всички строително-монтажни работи, включително непредвидените и тези от идващите стадии “, сподели още доктор Меджидиев.

Той добави, че Министерство на здравеопазването ще продължи интензивно да следи и подкрепя плана за довършването и въвеждането в употреба на новия болничен комплекс и при съществуване на законова опция ще бъдат разисквани опциите за последващото му финансиране.

„ Гласува ли се бюджетът, ще има и спомагателни средства “, сподели министър Меджидиев.

Той напомни, че в края на предходната година също са били преведени спомагателни средства в размер на 3 818 230 лева за непредвидени строително-монтажни работи, зародили в хода на построяването на новия болничен блок, под формата на увеличение на акционерното присъединяване на страната в капитала на лечебното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР