Към момента в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/

...
Към момента в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: МРРБ няма информация дали уволнената директорка на Автомагистрали се разследва

Към момента в Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ не е налична информация дали досегашният шеф на " Автомагистрали " ЕАД Десислава Христова се проверява от способените институции.

Това сподели по време на парламентарния надзор вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Николай Нанков, който беше и министър на районното развиване.

Аз съм сигурен, че вие доста добре знаете отговорите на тези въпроси, които ми задавате, обърна се министър Караджов към Николай Нанков.

Избирането и освобождението на членове на Съвета на шефовете на еднолични акционерни сдружения са от компетентността на Общото заседание на акционерите, а в този случай на министъра на районното развиване и благоустройството, подсети Караджов. В тази връзка, на извършеното Общо заседание на " Автомагистрали " на 17 януари тази година, е взето решение за смяна в Устава и промени в състава на Съвета на шефовете на сдружението.

Промяната в устава е обвързвана с представителството, което до този миг се е осъществявало от двама изпълнителни шефове, като е преценено, че по-скоро се обременява оперативността на дейностите за взимане на бързи и съответни решения, добави министърът.

Той уточни, че вземането на такова решение е подбудено от това, че нормалната процедура при ръководството на акционерно сдружение е реализирането на тези функционалности да бъде от един изпълнителен шеф.

Вчера министър Караджов назначи Цветан Петков и Евгени Генчев за членове на Съвета на шефовете на " Автомагистрали " ЕАД. Петков и Генчев са чиновници на " Автомагистрали ". Петков от три години е шеф " Инфраструктурно строителство ", а Генчев е основен инженер на сдружението и в последните три години и половина е шеф " Експлоатация и поддръжка ".

" Възлагам на новото управление да се погрижи почтено и отговорно, при съблюдаване на строга финансова дисциплинираност, за ползите на сдружението, респективно - на Министерство на регионалното развитие и страната. Най-неотложната задача, която им слагам, е да ускорят работата по двата целта на министерството - доизграждането на автомагистрала " Хемус " и на скоростния път " Видин - Ботевград ", изясни вицепремиерът, представен от пресцентъра на ведомството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР