Към момента те се поставят под задължителна изолация за 7

...
Към момента те се поставят под задължителна изолация за 7
Коментари Харесай

Училищни директори настояват за облекчаване на правилата при кара...

Към момента те се слагат под наложителна изолираност за 7 дни. А контактните съученици и преподаватели са за пет дни под карантина.

 

Искането за смяна в Закона за здравето или за нов правилник за деяние в сходни проблеми, в случай че законовата смяна не може да се реализира в бърз порядък, е изпратено преди дни до министерствата на опазването на здравето и на образованието.

 

Съюзът на работодателите от системата на националната култура изрази мнение, че е редно разпоредбите от пандемията да се променят.

 

Величка Тасиджикова, секретар на УС на Съюза, сподели следното:

 

" Специалистите ни увериха, че COVID-19 може да бъде в руслото на общоприетите вирусни болести. Няма никаква здравна причина, която да постанова карантиниране на цяла паралелка. Ние сме сложени в обстановка на нонсенс и налагане на мярка, която знаем, че не е добра, само че не можем да не я наложим, тъй като би трябвало да спазим закона ".

 

Училищните шефове означават проблемите, които генерира непроменената нормативна уредба - родителите остават в дома си, с цел да гледат деца до 14-годишна възраст, учебните заведения - при опция - правят отдалечено образование, което е по-некачествено, а учителите преподават в хибридна среда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР