Към момента ситуацията с пожара, който се развива над родопското

...
Към момента ситуацията с пожара, който се развива над родопското
Коментари Харесай

Огънят край Югово обхвана 1000 декара гора

Към момента обстановката с пожара, който се развива над родопското село Югово, е овладяна. Това сподели служебният министър-председател Стефан Янев пред публицисти преди днешното постоянно държавно съвещание. По думите му нощта е минала относително умерено, съобщи Българска телеграфна агенция.

Служебният министър председател разяснява, че няма непосредствена заплаха към околните обитаеми места. Пожарът е обхванал към 1000 декара гора, огънят е на два километра от селото, само че към този момент не се постанова евакуация на хора.

Има задоволително хора и техника разполагаем. Янев добави, че при неподходящо развиване на обстановка има подготвеност летателна техника от българската войска да помогне с потушаването на пожара от въздуха. В подготвеност има един хеликоптер, а други два са в наличност.

" Надяваме се при неподходящо развиване на ситуацията да имаме задоволително както жива мощ на терен, по този начин и летателна техника, която да помогне за потушаването на пожара ", съобщи Стефан Янев.

Освен това страната ни в допълнение се съветва със прилежащи страни, с цел да може при нужда да употребяваме и спомагателна техника при нужда.

Информацията, която има от основен комисар Николай Николов, който е на място на терен, е, че обстановката е овладяна и предвидима. Според развиването ще се реши дали са нужни още сили и средства.

Служебният министър-председател поздрави българските миньори с професионалния им празник. Той посочи, че това са хора, които с труда си, подкрепят и зареждат доста други индустрии и бизнеси, които са структуроопределящи за българската стопанска система, " Поклон пред труда им. Да са живи и здрави и цветущ празник ", приключи Стефан Янев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР