Към момента предвижданията ни са, че ако се наложи по-сериозно

...
Към момента предвижданията ни са, че ако се наложи по-сериозно
Коментари Харесай

Сачева: По-сериозно затягане на мерките ще засегне 50 000 работещи

Към момента предвижданията ни са, че в случай че се наложи по-сериозно стягане на ограниченията, това би обхванало най-малко 50 000 души, които са на трудов контракт, разяснява общественият министър Деница Сачева в сряда. ", съобщи общественият министър.

По думите ѝ би трябвало да намерим правилния баланс сред това да не затворим напълно стопанската система, само че и да се съблюдават доста по-сериозно всички правила. " Трябва да се откри правилният баланс сред икономическите и здравните ограничения. Трябва да намерим правилния баланс сред това да не затворим напълно стопанската система, само че и да се съблюдават доста по-сериозно всички правила, в това число и това - всички да носим маски, към този момент и на публични места. И сега има затворени браншове, само че се усилва броят на инфектираните и е явно, че болестта се популяризира дифузно. Клъстерното затваряне на избрани браншове може би не е добра тактика, може да се потърсят и други благоприятни условия ", сподели тя.

Тя заяви, че дружно със обществените сътрудници евентуално до края на седмицата ще разискват благоприятни условия за поддръжка на тези бизнеси, които вероятно би трябвало да бъдат затворени, по този начин, както сега са затворени нощните заведения.

Сачева сподели, че в случай че се наложи затваряне на други бизнеси, на други браншове, на спортни или на други мероприятия, свързани с публични прояви, ще би трябвало да се намерят нови ограничения за отплата, защото евентуално схемата 60/40 мъчно би работила, даже и 80/20 мъчно би работила, в случай че няма доходи. " Единият вид, по който работим, е за предоставяне на двойно обезщетение за безработица, в размер на 24 лв.. Разработваме и различен вид, който да е 80% от осигурителния приход, без присъединяване на шеф ", изясни Сачева.

Тя добави, че ще се види какви ще са нужните " сметки и планове " за двата разновидността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР