Към момента няма установен теч на вредни вещества от ВМЗ-Сопот,

...
Към момента няма установен теч на вредни вещества от ВМЗ-Сопот,
Коментари Харесай

ВМЗ-Сопот с позиция за замърсяването на водите на река

Към момента няма открит теч на нездравословни субстанции от ВМЗ-Сопот, оповестиха от Военнопромишления комплекс.

Във връзка със сигнал постъпил на 20 април от Регионална инспекция за опазване на околната среда, обвързван със замърсяване на река Манастирска, досега не е открит теч на нездравословни химикали.

Още в първите часове след постъпване на сигнала, от ВМЗ са осъществени редица инспекции. Показателите от пречиствателна станция демонстрират възможни концентрации според нормите на заустваните води.

Държавният цех е в връзка с Регионална инспекция за опазване на околната среда и спомага с всичко належащо за определяне на източника на замърсяване.

Опазването на околната среда е първокачествен приоритет за ВМЗ. В капиталовата стратегия на сдружението е заложено възстановяване на параметрите на пречиствателната станция посредством закупуване на ново съоръжение.

Припомняме, че специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда са открили замърсяване на реката от огромно дружество от Военнопромишления, оповестиха от екоинспекцията. Замърсяването е открито, до момента в който е осъществявана планова инспекция на предприятието, съчетана с осъществяване на мониторинг на водите.

При инспекцията специалистите откриват, че посредством канализационната мрежа на завода през пречиствателната станция за индустриални отпадъчни води в река Манастирска - ляв приток на река Стряма се зауства разбъркан поток от отпадъчна вода и съсредоточен хромов разтвор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР