Към момента няма индикации дали ще има руски туристи по

...
Към момента няма индикации дали ще има руски туристи по
Коментари Харесай

На прага на отпускарския сезон: Собственици на хотели вдигат цените с до 50%

Към момента няма индикации дали ще има съветски туристи по Черноморието. Причината е в неналичието на директни полети сред България и Русия.

Има авиопрограма, която ще започва полети през Армения от идващия месец, само че крайната цена на билетите ще бъде друга и най-вероятно съветските туристи ще предпочетат друга дестинация, оповестява БНР.

Авиопрограмата включва полет от Москва, само че през Ереван до Бургас и ще стартира да работи от 4 юли до 29 август, само че към момента не се знае по какъв начин ще проработи програмата, сподели туроператорът Иван Кирязов. По думите му през януари е имало поръчки за детски летни лагери, само че от март това е прекратено.

" Това е един прелиминарен проект, една опция заради налагането на наказания са прекратени връзките с съветската федерация, което постанова една такава връзка през Армения, с цел да дойдат съветски туристи по Черноморието.

Същата е обстановката с Беларус, откъдето също няма да имаме туристи. Що се касае за Украйна - има някакви резервации, само че те не са в този размер, в който бяха през предходната година. В момента има избрани инцидентни резервации. 

Ще разчитаме на Молдова, там също ще бъде превозът автобусен. Има някакво оживление на туристи оттова, откъдето чакаме също резервации и туристи, само че не можем да предвиждаме в какви размери. 

Туристическите пакети са с нараснали цени, първо се покачиха през януари, след това през април. Цената е значима за туристите, скокът е сред 10 и 40%. Причините са ясни на всички - храни и енергоносители. Има го и фактора спекулативно повдигане на цени. 50% от цялото това нарастване на цените е далавера сега.  Това би повлияло удобно и на цените на туристическите пакети, тъй като при тази обстановка хотелиерите нямат доста други възможности.

Както знаете обстановката като бизнес не е добра. 

Предвид цената на горивата, тези които желаят да почиват на море ще предпочетат гръцкото, тъй като цените там са по-ниски за жалост, както и услугите, които оферират на своите туристи са с по-добро качество. 

Най-използваните туристически пакети са нощувка и закуска, полупансион, ол инклузив, като някои притежатели на хотели са повишили цените с до 50% “, уточни още Иван Кирязов. Той добави, че с това спекулативното повдигане на цените би трябвало страната да се ангажира и да има надзор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР