Към момента никой не знае докъде стигат основите на моста

...
Към момента никой не знае докъде стигат основите на моста
Коментари Харесай

Копаят ли на сляпо край Водната палата? Никой не знае колко дълбоко са основите на моста на Панаира

" Към момента никой не знае до каква степен стигат основите на моста на Панаира. В архива на общината няма план за структурата. Ние правихме геоложки изследвания. Конструкциите ще се открият едвам когато стартират значителните строителни действия и вероятно ще се търси градивно решение. Това, което твърди арх. Тенев си е негова догадка. Експертите, чиито разбори употребяваме, не споделят тези опасения ". Така зам. кметът Пламен Райчев коментира опасенията на арх. Чавдар Тенев, че строителните действия по пробива на Водната палата ще компрометират основите на моста. 
Прочетете още
Зам.кметът отхвърли, че работят на сляпо и съобщи, че планът е основан на хидрогеоложки изследвания. Той отхвърли, че планът се прави напук и съобщи, че решението за пробива е " политическо " и е взето от Общинския съвет. " Не ме карайте да разясня решения на Общински съвет. Ние имаме решение и го изпълняваме. Екипът на общината взе решение да се направи на инжинеринг, тъй като бяхме притиснати от периодите. Ако бяхме пуснали социална поръчка, това щеше да отнеме сред 6 и 9 месеца. И тогава нямаше да можем в период да усвоим заема " съобщи той. 

Анализът на пробива на Водната палата, направен от специалистите, които са правили транспортната скица в Общия организационен проект,  ще бъде качен в уеб страницата на общината. Там ще бъде качен и целия план, заяви зам. кметът Пламен Райчев.  Това се случва след серия митинги против въпросния план. 

Райчев разяснява и опасенията на хората, които живеят в региона, че блоковете и кооперациите край реката ще се пропукат при изкопните действия. 

Зам. кметът Анести Тимчев съобщи, че за него отводът на кмета на регион " Централен " Георги Стаменов да подпише заповедтта за рязане на дърветата край реката " не е никакъв знак ". " В последна сметка този град ще се реконструира, реорганизира, той ще върви към бъдещето. Ще се наложи, развивайки този град, да отстраняваме избрана зелена растителност. Важно е да я възвръщаме и усилваме ", съобщи Тимчев. 

Оказа се, че планът не е бил обсъждан и на Обществения съвет основан към Общински съвет. 

Райчев оптимистично съобщи, че може да не се наложи общината да връща пари поради припокриването на двата плана - пробива на Водната палата и плана за социализацията на река Марица. " 1500 квадрата от двата плана се припокриват. Това, което ще бъде разрушено, ще се разяснява с ръководещия орган, по какъв начин да възстановим средствата към програмата. Сумата е към 400 000 лева и чакаме решението на оперативната стратегия дали ще би трябвало да ги възстановим. Неофициално от програмата ми споделиха, че е допустимо и да не се връщат средства, защото този план надгражда първия " сподели зам. кметът. 

Междувременно от източната страна на Марица " Паркове и градини " започнаха да режат дървета. Граждани стачкуват и влизат във физически конфликти със чиновниците в опит да защитят дърветата. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР