Към момента има задържани 8 лица, които са съпричастни, предстои

...
Към момента има задържани 8 лица, които са съпричастни, предстои
Коментари Харесай

Маринов: Задържани са 8 души във връзка с разследването на онкоболниците

Към момента има арестувани 8 лица, които са съпричастни, следва да забележим към какъв брой от тях ще бъдат повдигнати обвинявания. Това разгласи вътрешният министър Младен Маринов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вътрешният министър разяснява инспекцията, която спецпрокуратурата и ГДБОП стартира в две онкоболници. Едната е „ Йоан Павел “ в София, а другата – „ Свети Мина “ в Благоевград.

„ Извършват се дейности по неутрализирането на проведена незаконна група, която е правила закононарушения с медикаменти и лечебни заведения “, посочи министър Маринов.

Той отхвърли да де повече детайлности с аргумента, че по този начин може да се попречи на следствието и увери, че когато работата на проверяващите завърши, ще бъде дадена подробна информация.

Вътрешният министър е безапелационен, че финансовото измерение на осъществените закононарушения не е от огромно значение за случая. „ Финансовият размер не е толкоз значим, едвам се прекъсват и предотвратяват дейности с медикаменти, защото това има обществено измерение. Засягат се човешки ориси и човешки живот “, счита Маринов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР