Към днешна дата в Молдова са регистрирани 10 321 случая

...
Към днешна дата в Молдова са регистрирани 10 321 случая
Коментари Харесай

Епидемията в Молдова отново набира сила, здравната система е на ръба на възможностите си

Към днешна дата в Молдова са регистрирани 10 321 случая на ковид. Общият брой на умрелите от болестта е 371 души, като през днешния ден няма регистрирани смъртни случаи. В дейна фаза на болестта са 4020 души, от които 308 са в сериозно положение. Потвърдени случаи на цялостно изцеление от вируса са 5 930.

Епидемиологичната обстановка в Молдова обаче остава сложна, а отхлабването на карантинните ограничения, за жалост, не мина без последици, предава Българска телеграфна агенция.

" Мнозина възприеха възобновяването на икономическата активност като облекчение на защитните ограничения. Навсякъде има доста хора, които не съблюдават дистанцията и другите рекомендации на управляващите. В паркове, на спортни и детски площадки има тълпи от хора. Отново ви призоваваме: спазвайте ограничения за сигурност, това ще избави живота ", съобщи държавният секретар на Министерството на здравеопазването, труда и общественото обезпечаване на Молдова Константин Римиш.

Здравната система като цяло е на ръба на своите благоприятни условия. Районната болница в Тараклия е претъпкана с пациенти - болните биват настанявани в коридорите. А министър председателят Йон Кику съобщи, че в лечебните заведения остават места единствено за пет дни.

Епидемиологът от Центъра за публично здраве Кахул Елена Карамалак заяви през вчерашния ден, че в региона Тараклия (компактно обитаем с етнически българи) са регистрирани 172 души с зараза. 102-ма пациенти не престават лекуването, 60 се лекуват вкъщи, 550 са под лекарско наблюдаване. " Това е доста, до момента не сме имали такива цифри ", сподели Карамалак на съвещанието на Комисията за изключителни обстановки в публичното здраве.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР