Към днешна дата социалната платформа Twitter струва само една трета

...
Към днешна дата социалната платформа Twitter струва само една трета
Коментари Харесай

Twitter вече струва само 33% от покупната си цена

Към днешна дата обществената платформа Twitter коства единствено една трета от това, което Илон Мъск заплати за нея предходната година. Това демонстрират данните на компанията Fidelity, която неотдавна намали цената на каузи, който има в Twitter, написа Bloomberg.

Илон Мъск е признавал, че е " надплатил много " за обществената мрежа, която закупи за $44 милиарда. Наскоро той уточни обществено и това, че през днешния ден Twitter коства по-малко от половината от това, което е платил за нея.

Не е ясно по какъв начин Fidelity е стигнала до новата още по-ниска оценка или дали получава непублична информация от компанията.
 Тръгва ли си Twitter от Европа? Илон Мъск насочва компанията тъкмо в тази посока
Тръгва ли си Twitter от Европа? Илон Мъск насочва компанията тъкмо в тази посока

Милиардерът може да заплаща големи санкции

През ноември 2022 година Fidelity в началото намали цената на каузи си в Twitter до 44% от покупната цена. След това последваха още две намаления - през декември и през февруари тази година.

След като мъск натовари компанията с дълг от цели $13 милиарда, вследствие на решенията му и провокациите с модерирането на наличието, приходите на Twitter от реклама понижиха с 50%.

Опитът да компенсира част от този спад посредством програмата за заплатен абонамент Twitter Blue към този момент не води до учаквания триумф. Към края на март по-малко от 1% от потребителите на месечна база са се възползвали от новото предложение.

На фона на всички финансови проблеми, стана ясно, че Twitter може да напусне Европа и че Илон Мъск е застрашен от съществени санкции на Стария континент.

Причината за това е нов закон, наименуван Закон за цифровите услуги (DSA), който ще влезе в действие през август тази година. DSA задължава огромните обществени медийни платформи да следят и маркират дезинформацията - нещо, което до в този момент беше непринудено.

Илон Мъск позволява наличие в Twitter, което излиза от границите на евентуалното маркиране според DSA и другите политики на Европейски Съюз във връзка с речта на омразата. Той също по този начин е в цялостна поддръжка на " свободата на словото " и постоянно прави изказвания против рестриктивните мерки под всякаква форма.
 Мъск откри нов изпълнителен шеф на Twitter, ето коя е
Мъск откри нов изпълнителен шеф на Twitter, ето коя е

Линда Якарино отговаряше за рекламните продажби в NBCUniversal
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР