Към днешна дата коали се срещат само и единствено в

...
Към днешна дата коали се срещат само и единствено в
Коментари Харесай

Застрашени ли са от изчезване коалите

Към днешна дата коали се срещат единствено и само в Австралия и то не на цялата ѝ територия, а единствено в югоизточната част. Преди доста години е било допустимо да се видят на всички места из континента, само че заради изсичането на евкалиптовите дървета от локалното население, последователно територията им се свила.
 Коалите и звуците, които издават, когато си търсят сътрудник и когато са разтревожени
Шокиращата истина за коалите

Видеото ни шокира

Тези забележителни животни, които толкоз доста харесваме, в този момент за застрашени от изгубване и на някои от най-често срещаните места на територията на континента.

Загубата на местообитания остава най-голямата опасност за оцеляването на типа в Нов Южен Уелс и все пак сечът там продължава, сочат данните от ново парламентарно следствие на австралийския щат.
 Снимка 486009

Според комитета, провел изследването, загубата на местообитания е даже в още по-големи размери от пожарите през 2019-2020 година, като се чака да бъдат наранени 24% от местообитанията на коалите върху публични земи. В някои региони цели 81% от местата, където живеят, са били изгорени.

Според отчета, изменението на климата изостря тежестта на заканите за типа, сред които попадат сушата и пожарите, пишат от The Guardian

" Като се има поради мащабът на загубите вследствие на пожарите на доста обилни локални популации, комитетът счита, че коалите ще изчезнат в Нов Южен Уелс много преди 2050 година и че е нужна незабавна интервенция на държавното управление, с цел да отбрани местообитанието им и да ограничи всички други закани за тяхното продължаващо оцеляване ", се твърди в отчета.
 Снимка 486007

Комитетът показва своята горест и угриженост, че в миналото процъфтяващият хабитат на коалите в региона на Пилига на Нов Южен Уелс евентуално е локално липсващ още преди пожарите.
 Коалите, пожарите в Австралия и ще изчезнат ли животните
Коалите са пред изгубване

Безпомощни пред бедствието

Затова и са направени 42 рекомендации, в това число държавното управление незабавно да даде приоритет на отбраната на местообитанията на коалите, да усъвършенства методите за мониторинг, да усили финансирането на групите, борещи се за запазване на коалите, и да забрани изсичането, даже и на към този момент старите гори.

" Трябва да има доста нарастване на местообитанията на коалите, предпазени от сеч, рандеман, почистване на земи и градско развиване ", декларира ръководителят на комисията на Зелените Кейт Фаерман.

Според Съвета за запазване на природата на Нов Южен Уелс, констатациите на комитета демонстрират, че един от най-емблематичните типове в Австралия се нуждае от помощ.
 Снимка 454347

" Коалата е емблематично австралийско животно и национално богатство, по тази причина ще създадем всичко допустимо, с цел да защитим бъдещите генерации ", безапелационен е държавният министър на околната среда Мат Кийн.

Освен в Нов Южен Уелс, коали се срещат и в Куинсланд, Южна Австралия, Виктория и Австралийската столична територия, само че броят им понижава в народен мащаб, съгласно групите за запазване.
 Коалите и по какъв начин си набират нужната им вода
Истината за коалите, за която учените не подозираха

Как тъкмо си набират нужната им вода

Миналата година австралийската фондация Koala Foundation заяви, че в Австралия са останали " не повече от 80 хиляди индивида ", макар че други настояват, че е мъчно да се знае сигурно.

Основните закани, като загуба на местообитания, болести, сред които и хламидия, и въздействието на изменението на климата, са проблем за цялата страна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР