Към 17:00 всички проблеми в мрежа за високо напрежение са

...
Към 17:00 всички проблеми в мрежа за високо напрежение са
Коментари Харесай

Министър Радев: Малко под 500 000 души в страната остават без ток

Към 17:00 всички проблеми в мрежа за високо напрежение са отстранени. Това сподели министърът на енергетиката Румен Радев на брифинг в Министерството на енергетиката. От над 20 наранени подстанции, към всяка една имаме постоянна съгласуваност, добави Радев. 

„ Малко под половин милион души в цялата страна остават без ток “, посочи той.

Сутринта 800 000 са били засегнатите клиенти. По думите му над 430 обитаеми места са електрозахранени денем. 

„ В тези комплицирани часове работят стотици, да не кажа хиляди, както от систематичния оператор, по този начин и от електроразпределителните сдружения, са на терен. Нека да отдадем заслуженото към всички сътрудници, които работят още на открито. Говоря за над хиляда индивида. Това е трети следващ уикенд, в който обстановката е комплицирана “, посочи той.

Ситуацията с мрежата на приблизително и ниско напрежение е тежка, продължава да е комплицирана ситуацията и спешните екипи не престават работата, сподели още министърът.

" Електроразпределителни мрежи Запад " – над 770 обитаеми места и над 300 000 клиенти. Най-големият брой от следените непрекъснато спирания на електрозахранване са в областите Благоевград, Видин, Монтана, Враца, Софийска област, Плевен, Перник, Ловеч и Кюстендил.

" Електроразпределение Юг " – местата без електрозахранване са 55 и над 300 000 клиенти.

Най-сериозно е ситуацията в Стара Загора, Хасково, Сливен, дребна част в Пловдив и обособени села в Смолян.

" Електроразпределение Север " – 779 обитаеми места – 196 000 наранени клиенти ", изброи той.

Съоръженията на газопреносната система в цялата страна работят обикновено,  " Топлофикация-София " има малцина повреди.

„ Всички страдаме от систематичния метод, в който стремейки се с минимални старания, с цел да съумяваме да задържаме в ценово отношение натиска и към битови консуматори, и към индустриални консуматори, от време на време да не доглеждаме нужните средства и запаси за развиване на мрежата и това е проблем “, разяснява Радев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР