Към 16:00 часа избирателната активност в страната е 34,16%. Най-висока

...
Към 16:00 часа избирателната активност в страната е 34,16%. Най-висока
Коментари Харесай

34,16% избирателна активност в 16:00 часа: На места ксерокопират бюлетини, защото свършили

Към 16:00 часа изборната интензивност в страната е 34,16%. Най-висока е в община Челопеч – 75,15%, а най-ниска – в Добрич, където е 23,18%.

Решението е взето след сигнали на жители

Това разгласи на брифинг представителят на ЦИК Росица Матева.

„ В няколко кметства свършиха бюлетините - във врачанското село Върбешница, в шуменското село Лозево, както и в плевенското Учиндол, там се ксерокопират бюлетините и се сформират протоколи от членове на СИК, като бюлетините се номерират с следваща номерация след кочаните ”, разяснява Матева.

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата

Там са били декларирани по-малко бюлетини за печатане и откакто са подадени поръчки за гласоподаване, ЦИК е дала инструкции по какъв начин да се случи ксерокопирането им.

„ Председателят на СИК няма пълномощия да анулира бюлетина, върху която се е отпечатал вота на гласоподавателя. Молим всички членове на СИК да се срещнат с решението, където ясно е казано, че в случай че оставя диря от черната лента на бюлетините, или от мастилото на печата или химикала, тези бюлетини не би трябвало да се анулират, те са годни ”, уточни още Матева.

Проследете с нас кметския избор в цялата страна

„ Урните не се отварят преди края на изборния ден. Към момента няма аргументи да бъде удължаван изборният ден поради спомагателното печатане на бюлетини ” сподели още зам.-председателят и представител на ЦИК.

„ Настоящият адрес на Асен Василев е отвън страната, той няма изборни права в България. Към 28 април т.г. той няма регистриран сегашен и непрекъснат адрес на територията на страната ”, разяснява още Матева. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР