Към 1 юли тази година в Русия са регистрирани 13,4

...
Към 1 юли тази година в Русия са регистрирани 13,4
Коментари Харесай

В Русия преброиха луксозните автомобили

Към 1 юли тази година в Русия са регистрирани 13,4 хиляди коли от първокласния сегмент, оповестиха от аналитичната организация " Автостат ".

Около една трета от тях са коли Bentley. Общо в Русия са преброени 4,3 хиляди автомобила на претсижната английската марка.

На второ място е Mercedes-Maybach. В страната има 3.4 хиляди от тези влиятелни коли, чийто дял се равнява на 25.5%. Тройката се оформя от Maserati с 1,6 хиляди бройки, което съставлява 12% от парка първокласни коли.

На четвърто място е Rolls-Royce с 1,3 хиляди лимузини, което подхожда на съвсем всеки десети първокласен автомобил. Следват: Ferrari (780 единици), Aston Martin (436 единици) и Lamborghini (417 единици).
 Руснаците купуват по-малко първокласни коли през 2019-а
Руснаците купуват по-малко първокласни коли през 2019-а

Най-популярен от началото на годината е Mercedes-Maybach S-Class

Според анализаторите, в Русия през първите осем месеца на тази година са продадени 867 автомобила от първокласния сегмент. Тази брийка е с 10,7% по-малка от данните за същия интервал на 2018 година. Най-популярният първокласен автомобил на съветския пазар остава Mercedes-Maybach S-Class, делът му измежду скъпите коли е 36%. Но през отчетния интервал продажбите на първокласния седан паднаха с 36,9% до 310 автомобила.

Също по този начин измежду руснаците са известни колите на английската марка Bentley, от които за осем месеца са продадени 223 екземпляра, което е с 37,7% повече спрямо предходната година.

Положителен резултат от продажбите показва и Rolls-Royce. От януари до август на съветския пазар са продадени 115 такива автомобила. Това е два пъти повече спрямо 2018 година. Следва Lamborghini със 105 продадени спортни автомобила, което демонстрира съвсем трикратно нарастване. Maserati съумя да продаде 83 автомобила от началото на годината (-47,5%).

В Русия през септември 2019 година влязоха в действие нови правила за пресмятане на транспортния налог, написа autonews.ru. Промените засягат и притежателите на скъпи коли - за колите, включени в този лист, ще се ползва увеличена цена.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР