Калояново остава без кмет, на днешното заседание общинските съветници не

...
Калояново остава без кмет, на днешното заседание общинските съветници не
Коментари Харесай

Съветниците в Калояново не избраха кмет, на ход е областният...

Калояново остава без кмет, на днешното съвещание общинските съветници не съумяха да изберат кой да застане отпред на общината.

Както „ Марица “ писа до избор на краткотраен кмет на Калояново се стигна откакто Общинската изборна комисия в профил на 27 май досегашния кмет Георги Георгиев. Причината е, влезнала в действие присъда за шофиране след приложимост на опиати.

На съвещанието на Общинския съвет, което се организира през днешния ден в късния следобяд, ръководителят на локалния парламент доктор Младен Петров предложи на сътрудниците си да изберат за краткотраен кмет един от двамата заместник-кметове на Калояново – Веселин Бонов от Българска социалистическа партия или Пламен Николов от НФСБ. При гласуването обаче членовете на Общинския съвет не съумяха да се обединят към някоя от кандидатурите.

Веселин Бонов, който дава отговор за обучение, просвета и опазване на здравето събра 7 от общо 16 гласа. Той бе подсилен от трима от Българска социалистическа партия, двама от Политическа партия Воля и двама от Съюз на демократичните сили. Девет общински съветници се въздържаха.

Пламен Николов получи четири гласа – поддържаха го двама от неговата партия НФСБ, двама от Съюз на демократичните сили, един гласоподава срещу, а 11 се въздържаха.

В този случай законът планува регионалният шеф да назначи краткотраен кмет на общината. Това би трябвало да стане в седемдневен период от решението на Общинската изборна комисия за премахване на досегашния кмет Георги Георгиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР