Калоян и Иван, които догодина тръгват в първи клас, прерязаха

...
Калоян и Иван, които догодина тръгват в първи клас, прерязаха
Коментари Харесай

Обновяват училищни дворове в Пловдив за половин милион лева

Калоян и Иван, които следващата година потеглят в първи клас, прерязаха лентата на обновената спортна площадка в ОУ „ Петър Берон ”, а отец Петър отслужи водосвет с благопожелание учениците да са здрави.



Игрището е ремонтирано по общинска стратегия общо за 47 000 лв., от които 36 150 лв. са предоставени от градския бюджет, а останалите пари са от бюджета на учебното заведение. 

„ Сменена е настилката, сложена е нова мрежа, всички структури са укрепени, вратите и стълбовете са боядисани. От страни е направена писта за тичане ”, описа шефът на ОУ „ Петър Берон ” Стефан Кичуков. 



Община Пловдив към този момент трета година влага средства във възобновяване на дворните пространства в учебните заведения.  „ До този миг са финансирани 38 плана, като всяка година отделяме от бюджета по половин милион лв.. Училищата могат да вземат участие на конкурентен принцип за финансиране до 40 000 лв.. Одобрените планове получават до 80 % от общината. Програмата се развива извънредно сполучливо ”, разяснява зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов. 

Обсъжда се да се даде опция по същата стратегия учебните заведения да аплайват за финансова помощ за създаване на налична среда за хора със характерни потребности.



Подобна стратегия – за благоустрояване на дворове – се извършва и за детските градини, като за тази цел от бюджета на община Пловдив са заделят към този момент осма година 300 000 лв.. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР