Кално разкритие за мистериозна капсула на времето в Уест Пойнт от 1820-те

...
Служителите и студентите в Уест Пойнт, известната американска военна академия,
Коментари Харесай

Служителите и студентите в Уест Пойнт, известната американска военна академия, се събраха в понеделник за това, което трябваше да бъде исторически момент: отварянето на мистериозна капсула на времето от 1820 г., открита преди месеци в основата на паметник на университетско градче.

Събитието беше предавано на живо, започвайки с предварително записани бележки от историка на академията Дженифър Фойгтшилд, приканващи публиката „буквално да разкрие част от историята на Уест Пойнт“ . Кадетите бяха заснети да предлагат свои собствени прогнози за това какво има в почти 200-годишната оловна кутия: американско знаме, ботуши или може би класен пръстен.

Но вместо това имаше кал.

През 30-те минути преди това аудитория, пълна с кадети, наблюдаваше как г-жа Voigtschild води училището през задъханото натрупване, като покани някои от висшите служители на West Point на сцената, за да отпразнуват вълнуващия момент.

Пред тях, в центъра на сцената, беше сивата кутия - 12 на 12 на 13 инча (30 см на 30 см на 33 см) - и двама училищни служители, стоящи с лилави гумени ръкавици и бели маски, готови да разкрият съдържанието му.

Кутията беше намерена няколко месеца по-рано, по време на премахването на бронзова статуя на героя от войната Тадеуш Косцюшко. Под мраморното лице на паметника е открита кутията, очевидно поставена там по време на завършването на статута през 1829 г.

"Предполагаме, че това е артефакт , или това, което днес бихме нарекли капсула на времето, поставена там, когато паметникът е завършен през 1829 г.“, каза г-жа Voigtschild от сцената.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР