Калининград. Балтийският флот на Русия ще бъде усилен със зенитно-ракетни

...
Калининград. Балтийският флот на Русия ще бъде усилен със зенитно-ракетни
Коментари Харесай

ТАСС: Балтийският флот на Русия ще получи С-400 и модернизирани изтребители и хеликоптери през 2018-а година

Калининград. Балтийският флот на Русия ще бъде интензивен със зенитно-ракетни комплекси С-400, осъвременени многоцелеви изтребители Су-30СМ и корабни хеликоптери Ка-27М през 2018-а година, заяви в четвъртък командващият флота вицеадмирал Александър Носатов, представен от ТАСС .
„ През 2018-а година ще бъде продължено обновлението на материалната част на Балтийския флот – в неговия състав ще влязат дребни ракетни кораби нов план, комплекси С-400, осъвременени самолети Су-30СМ и хеликоптери Ка-27М “, е декларирал Носатов по време на тържествено заседание в чест на Деня на бранителя на Отечеството.
От пресслужбата на Балтийския флот са прецизирали пред ТАСС, че сега флота разполага с шест чисто нови многоцелеви изтребители Су-30СМ.
Руската организация разяснява, че тези самолети са способни да употребяват модерно и перспективно високоточно въоръжение от клас „ въздух-въздух “ и „ въздух-земя “. Той може да преодолее до 3 хиляди километра без дозареждане.
През 2018-а година към единствения към този момент осъвременен хеликоптер Ка-27М ще се прибавят и негови „ събратя “.
ТАСС разяснява, че към този момент не се прецизира какъв брой тъкмо бойни машини ще бъдат признати от Балтийския флот.
Плавателният състав на флота чака попълнение под типа на ракетните кораби от нов план 22800. Въоръжението на корабите от този план включва комплекси стремително и противовъздушно оръжие, системи за боево ръководство, за намиране, фиксиране на цели и връзка. Основното стремително въоръжение на корабите са комплекси високоточно ракетно въоръжение.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР