Kalina Georgieva Paskaleva, ФейсбукПрез погледа на един турист: Нека се

...
Kalina Georgieva Paskaleva, ФейсбукПрез погледа на един турист: Нека се
Коментари Харесай

Журналистката Калина Паскалева разби недоволните българи със снимки на мизерията в Мадрид и изригна: Парче пица струва...

Kalina Georgieva Paskaleva, Facebook

През погледа на един екскурзиант: Нека се съпоставим с Испания или за какво аз предпочитам България

Преди да бъда упрекната, че съм снимала горките хора, които нямат дом из топ центъра на Мадрид, желая да обясня за какво демонстрирам всичко това. За да видите по какъв начин наподобява животът в чужбина, само че не по филмите, не и от разказите след гурбет, а в реалност. След като снимах двама, живеещи на улицата, бях грозно обиждана и заплашвана от тях, т.е. те са нападателни и непридвидими. Наложи се моят колега оператор да ме отбрани, защото бяха подготвени на разпра. Пак споделям - в топ центъра на Мадрид. 
Разбирам също, че е комфортно да се разясняват парите, изхарчени за границата с Турция, която ни защищава чудесно от навлизането на мигрантите и от тези, с които аз се сблъсках лице в лице в Испания. За наша наслада, в България такива не може да срещнете. И незабавно ще дам съответен образец, преди да си помислите, че приказвам нелепости. Близо 21 000 мигранти са пристигнали в Испания по море от началото на 2018 до юли месец и 304 души са починали, демонстрират данни на Международната организация по миграция. Испания е съществена мигрантска дестинация в Европа.
Мигрантите също се пробват да доближат до Испания и по суша. Те съумяват да преминат през двойната ограда сред Мароко и испанската територия Сеута в Северна Африка. 
Разбирам, че за някои е готино и добре платено да си подвигат лайковете във фб със фотоси на плочки и затворени улици из София поради градеж на метрото. В моите фотоси ще видите какво се случва отново споделям в ТОП центъра на Мадрид и по какъв начин наподобяват улиците там поради построяването на метро. Освен мен, различен не видях да снима работната активност. Останах неприятно сюрпризирана от цената за еднодневна карта там за градския превоз - 8,40 ЕВРО. В София за през целия ден е 2 ЕВРО. Дори за три дни при нас е по-евтино - единствено 5 ЕВРО е. Изключвам какъв брой е мизерно метрото там и че в 23:30ч към този момент не можеш да се придвижиш с никакъв градски превоз. Той просто не работи. 
Цената на храната в заведенията е двойна от тази при нас, това също е хубаво да го знаете преди да хванете самолета с фантазията за по-добър живот в чужбина-ТА. Дори и в най-обикновените сладкарници е по-скъпо. Две части пица костват 5 ЕВРО. На български - 10 ЛЕВА. А една порция с хамон е 21 ЕВРО - 42 ЛЕВА. 
Иначе Мадрид е хубав, има величествени здания, красиви паркове, усмихнати хора и доста улични музиканти. 
А и фламенко, несъмнено. Но с цел да го гледаш - плащаш 50 ЕВРО - 100 ЛЕВА. Чудя се дали в случай че в България цената на което и да е зрелище на национални танци коства толкоз, няма да има безчет недоволни възгласи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР