Калина Бояджиева се класира на три финала в категория над

...
Калина Бояджиева се класира на три финала в категория над
Коментари Харесай

Калина Бояджиева стигна три финала на световното по кикбокс

Калина Бояджиева се класира на три финала в категория над 70 кг на Световно състезание за мъже и за дами в Албуфейра (Португалия).

17-годишната Бояджиева надви на полуфиналите в дисциплините киклайт контакт и лайт контакт с по 3:0 над Нина Мепелдер (Нидерландия), както и с 3:0 над Кери Браун (Ирландия) в пойнтфайтинг. Така за купата в киклайт тя ще се бори против Линеа Екман (Швеция), в лайтконтаркт - против Сташа Липник (Словения), а в пойнтфайтинг ще се изправи за златото още веднъж против Мепелдер.

Българските състезатели се осигуриха и шести край, откакто в лайт контакт при мъжете до 57 кг Кирил Илиев надви над Шаболч Бозок (Унгария) с 3:0 и за купата ще играе против Анхо Видал Родригес (Испания).

Кристина Николова и Моника Петкова си осигуриха място на край ден по-рано.

Капитанът на националния тим в татами стиловете Николова ще се бори за купата в категория до 50 кг в пойнтфайтинг против италианката Федерика Тровалуши, а 19-годишната Петкова пък ще срещне Тира Барада (Словения) за златния орден в категория до 50 кг, само че в стила лайтконтакт.

Финалите ще се играят в петък и събота на 24 и 25 ноември.

Още четирима българи имат шансове за трофеи, откакто доближиха до полуфиналите в дисциплината киклайт контакт. Това са Кристина Николова (50 кг), Анелия Тодорова (55 кг), Кирил Илиев (57 кг) и Иван Кръстанов (79 кг). Те към този момент си подсигуряваха минимум бронзови оценки.

С бронз в обособените дисциплини шампионата приключват Полина Галинова, Александра Димитрова, Николай Драганов, Даниел Динев, Мариян Петков, Калина Колева, Иван Кръстанов и Александра Георгиева.
 Изпращаме 21 състезатели на Семеен кодекс по кикбокс
Изпращаме 21 състезатели на Семеен кодекс по кикбокс

На събитието ще има и български рефери
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР