Калин Вельов овладява ударните инструменти едва 10-годишен и става перкусионист

...
Калин Вельов овладява ударните инструменти едва 10-годишен и става перкусионист
Коментари Харесай

Новият депутат Калин Вельов: Няма проблем със Слави Трифонов да сме рамо до рамо и в политиката

 Калин Вельов овладява ударните принадлежности едвам 10-годишен и става перкусионист на детската група " Пим-пам " с началник Борис Карадимчев. Като студент в Музикалната академия е първият барабанист на известната група " Акага ", с които работи 8 години. Калин е свирил и в бендовете на някои от най-големите звезди на родната сцена - Лили Иванова, Васил Найденов, Георги Христов, Вили Казасян бенд, Слави Трифонов и " Ку-ку бенд " и други. Калин Вельов стана народен представител от ГЕРБ преди ден, откакто влезе в редиците на ПГ на мястото на подалата оставка Джема Грозданова. Ето какво сподели новият народен представител в изявление пред " България през днешния ден ".

- Г-н Вельов, изненада ли ви вестта, че влизате в редиците на ръководещата партия като народен представител?

- Да, много ме изненада. Бях кандидат-депутат и тогава имах такива упования. После бях първи под чертата и не влязох в Народното събрание, Случва се в този момент, в този сложен и тежък за всички миг. - Имате ли проект за деяние какво можете да извършите за културната колегия като народен представител? - В интерес на истината няма да имам задоволително време за нещо по-голямо. За него ще се изискват повече срещи, диалози. В бранш " Култура " нещата не са толкоз лесни, само че сигурно ще дам максимума от себе си. Още повече че се чака страната ни да влезе в турбулентен интервал - стопански, политически, пандемия със опасност от ковид. Няма да е елементарно. Влизам в Народното събрание, с цел да поддържа ГЕРБ и държавното управление, тъй като в този миг не би трябвало да се подава оставка, а да останем до март, до изборите, и да помогнем България да мине по-лесно през компликациите, които се задават.

- Какво мислите за митингите?

- Голяма част от въпросите, които повдигат хората, са основателни. Това са насъбрани въпроси без отговори от доста време, насъбрано напрежение, което не е било потушавано. Не е имало придвижване, което да успокои нещата, и по тази причина в този момент избухват те с такава мощ. Съгласен съм с доста от нещата, които желаят хората, само че би трябвало да се изчака до изборите през март. Едни добре проведени и демократично извършени избори са методът да се трансформират нещата, хората да изразят настояванията си по естествения метод. За жал, през годините съм следил повече интензивност в обществените мрежи, в сравнение с по време на избори. Тогава доста хора не гласоподават, мислейки, че нищо не зависи от избора им, което не е по този начин. Затова се надявам, че силата, желанието и хъсът на протестиращите. ще се запазят и на изборите, в които те да вземат участие ефективно. Защото истината е, че какво ще се случи в страната, зависи единствено от нас.

- Действията на прокуратурата по какъв начин ги отчитате?

- Прокурорите би трябвало да са по-умерени в дейностите си, по-разумни. Хората това желаят. Обществото не е квалифицирано против подобен бърз, внезапен и деен основен прокурор. Трябва по-спокойно да се работи.

-Президентът Радев рационално ли постъпва?

- Това, което споделих за прокуратурата, важи с цялостна мощ за всяка власт. Всички би трябвало да са по-разумни в този миг и по-спокойни. Разбирам, че напрежението е нагнетено доста с годините, само че от политиците, изключително от висшия държавен ешелон, зависи да има спокоен звук. Сега не е моментът на крайните думи и дейности. Най-лошо е народът да е разграничен.

- Как ще коментирате записите, които излизат за разнообразни хора в последните месеци?

- Не знам всичко, което излиза. Нямам визия кое е истина и кое е операция. Като музикант съм осведомен с разнообразни стратегии, с които напълно елементарно могат да се манипулират звуци. С днешния програмен продукт може да се преправи даже човешки глас. Както да вземем за пример е допустимо подправеното пеене да бъде тонирано съвършено, по този начин и всевъзможни гласове могат и да бъдат подменяни и оправяни. Софтуерните стратегии имат чудовищни благоприятни условия.

- Съветник сте на културния министър Боил Банов. Срещу него имаше гласове " срещу " от страна на свободните актьори по време на пандемията от ковид. Очаквате ли и против вас да тръгнат недоволни?

- За страдание, постоянно политическите битки се отразяват на работата на експертите, на тези, които желаят да работят и да си изкарват почтено хляба. В един миг се оказваш в позиция, вместо да работиш и да се фокусираш за възстановяване на обстановката в бранша, в който си, започваш да се занимаваш с някакви отбранителни дейности. Това са постоянно политически офанзиви, които имат за концепция да разклащат това или това държавно управление или този или оня министър. Когато има корупция, всички би трябвало да се борим на всички равнища с нея, само че в същото време би трябвало да оставяме време на хората и да работят и да потвърдят това, за което са наети.

- Как се отнасяте към омразата, хейта. В мрежата са крайни - разясняват ви както с ръкопляскания, по този начин и с жлъчни изявления.

- Приемам хейта за естествен. Още повече на чисто районно равнище. Омразата е мощно изразено възприятие на Балканите, в сравнение с в други точки на света, в които съм живял, учил и работил. Да не приказваме, че у нас политическите пристрастености още от 90-те са толкоз мощни, че е обикновено да получаваш хейт, когато вземеш страна. По-скоро ме тормози това, че в нашия културен бранш сътрудници плюят всеки, който влезе в областта на политиката или сериозния бизнес. Вместо да се радват, че имат представител в бранша там, те избират да хейтят. Ето това не разбирам. Не може да се чака, стопански експерт да има отношение към културата. Да, би било хубаво, само че мисълта ми е, че в случай че имаш човек от гилдията в политиката, това би трябвало да бъде добре посрещнато, а не противоположното.

- Със Слави Трифонов, с който сте работили доста време, в този момент заставате в разнообразни политически партии. Това ще скапе ли връзките ви? -

Бил съм със Слави един до друг на сцената дълги години. С него продължаваме да бъдем другари и да се почитаме. Няма да имаме проблем да сме един до друг и в политическия живот. Свикнал съм на демократично отношение освен към съперници, само че и към хора, които обичам и почитам.

- Семейството ви какво сподели, когато схванаха, че ставате народен представител?

- Подкрепиха ме. Те ме познават и знаят, че не тичам от компликации.

- Вече се заклехте Народното събрание, на кой Бог ще се молите оттук насетне, господин Вельов?

- На моя личен ангел. Смятам, че всеки от нас има подобен и той се грижи за него и душата му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР