Калин Стоянов ще брани българските граничари от Турция. Министърът на

...
Калин Стоянов ще брани българските граничари от Турция. Министърът на
Коментари Харесай

Стоянов ще брани българските граничари от Турция

Калин Стоянов ще брани българските граничари от Турция. Министърът на вътрешните работи увери, че управляващите са подхванали всички нужни законови дейности за отбрана на своите жители.

SafeNews напомня, че Турция желае екстрадацията на четирима българи, които като чиновници на Гранична полиция през 2008 година Те изпълнявали служебните си отговорности в зоната за отговорност на РДГП – Бургас. В Турция ги съдят за гибелта на риболовец.

Четирима български гранични служители на реда – Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков – са упрекнати в Турция за това, че са простреляли смъртоносно турски нарушител.

Интересното е, че посредством Интерпол Турция изиска екстрадицията единствено на двама

Полицаите благодариха на министъра за срещата с думите:

„ Тя беше извънредно значима за нас “.

Адвокатът на четиримата означи, че поддръжката на управлението на Министерство на вътрешните работи е скъпа освен за тях, само че и за техните фамилии.

Вътрешният министър Калин Стоянов пое ангажимент въпросът да бъде подложен на политическо равнище

В утрешния ден той ще осведоми премиера акад. Николай Денков и вицепремиерката и външна министърка Мария Габриел за подхванатите дейности.

При случая от 2008 година турска лодка е прихваната от българската гранична полиция, а бракониерите са решили да окажат опозиция. Двама от граничните служители на реда са съумели да се качат на турската лодка, само че там са били нападнати с дървени пръти с железни остриета.

Единият от служителите на реда е ранен съществено по ръцете

Започнал е ръкопашен пердах, в който един от риболовците няколко пъти е опитал да отнеме огнестрелното оръжие на граничния служител на реда. Двамата са паднали, оплели са се в мрежите, при което оръжието създава изстрел и ранява рибаря, който по-късно е умрял в болничното заведение в Царево.

Източник: 24 часа

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР