Калифорнийски университет отказва да публикува ужасяващи снимки на маймуни, осакатени

...
Калифорнийски университет отказва да публикува ужасяващи снимки на маймуни, осакатени
Коментари Харесай

Експериментите на Илон Мъск са осакатили по зловещ начин мозъците на маймуни

Калифорнийски университет отхвърля да разгласява ужасяващи фотоси на маймуни, осакатени по време на опити за компанията на Илон Мъск - Neuralink.

 

От Лекарския комитет за виновна медицина споделят, че имат информация за 371 снимки на Калифорнийският университет в Дейвис, показващи маймуни, подложени на проби за слагане на мозъчни импланти.

" Университетът просто се пробва да скрие от данъкоплатците обстоятелството, че си партнира с Илон Мъск за осъществяване на опити, при които животни страдат и умират ", декларират от Лекарския комитет за виновна медицина, написа dir.bg.

 

Поставянето на чип в мозъка на маймуните е довело до гърчове, парализа, хронични инфекции и мъчителни странични резултати.

Животните са прекарали седмици в изключителни страдания, до момента в който учените са събирали информация за мозъчните импланти. Екипът в детайли е документирал и снимал положението на маймуните, преди да бъдат убити.

 

Данни сочат, че част от мозъците на маймуните е била унищожена при процедурите.

 

Засега не знаем какъв брой ужасяващи могат да бъдат фотосите от опитите. Университетът UC Davis е получил 1,4 милиона $ обществено финансиране, за създаването на технологии за Nеurаlіnk.

 

Въпреки това управата на образователното заведение счита, че фотосите са негова благосъстоятелност и не би трябвало да се разкриват на необятната аудитория.

 

Илон Мъск не разяснява случая, само че скоро не е приказвал за компанията си Nеurаlіnk. Преди година той популяризираше, че човек с мозъчния чип ще може да слуша музика непосредствено от главата си, както и да има голям брой усъвършенствани качества. Според милиардера имплантът в началото би оказал помощ за справяне с депресията и следствията от редица невродегенеративни заболявания.

 

Очакваше се първите проби с хора да стартират през 2022 година.

" Първите хора с мозъчните ни чипове ще са страдащи от тежки пострадвания на гръбначния мозък като тетраплегици, квадриплегици. Това ще стане през 2022 година, като към момента чакаме утвърждение от FDA ", показа Мъск в края на предходната година.

 

Скоро по-късно обаче компанията му бе напусната от най-хубавите си учени. Те започнаха работа в конкурентни планове за основаване на мозъчни импланти и съединяването на човешкия мозък с компютър.

 

Спекулира се, че несполучливите опити може да са една от аргументите за разтърсванията в Neuralink.

  

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР