kaldata.comСлед като в България официално бе забранено посещението от публика

...
kaldata.comСлед като в България официално бе забранено посещението от публика
Коментари Харесай

Вуйчо Ваньо на Чехов – първи театрален спектакъл без публика, но на живо в социалните мрежи заради коронавируса

kaldata.com

След като в България публично бе неразрешено визитата от аудитория на всички културни събития, поради ограниченията за предварителна защита на разпространяването на корона вируса, със заповед на министъра на културата, тази седмицата салоните у нас останаха празни, макар многото купени билети.

Театър Възраждане обаче предприе друг метод и разгласи, че ще пуска спектаклите си в обществените мрежи онлайн, като първият по стратегия бе Вуйчо Ваньо на Чехов. При това изцяло гратис.

Ръководството на театъра е стигнало до това решение, откакто актьорите от общинската натрупа са решили да играят макар празния салон. Така в 19:00 във вторник стартира „ Вуйчо Ваньо “ от Чехов. Само в първите минути от повдигането на завесата на постановката, публиката към този момент наброяваше над 3 000 фенове.

Случаят е казус за България, а към момента не е ясно дали до в този момент се е действало по този начин и в други страни, или това е първият случай. По този метод постановката, на която другояче щяха да участват много по-малко хора, защото театърът е камерен, бе гледана от хиляди, а единствено може да се допусна до какъв брой още ще доближи записът, след приключването ѝ.

Следващата режисура на театъра е на 13 март и евентуално още веднъж ще е онлайн, в случай че към момента не е отпаднала възбраната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР