kaldata.comНАП пусна приложение за проверка за нарушена сигурност на лични

...
kaldata.comНАП пусна приложение за проверка за нарушена сигурност на лични
Коментари Харесай

Вижте дали сте сред засегнатите от НАПлийкс в официалното приложение на агенцията

kaldata.com

Национална агенция за приходите пусна приложение за инспекция за нарушена сигурност на персонални данни

Вече е налично приложението, посредством което всеки жител може да разбере дали негови персонални данни са станали обект на неоторизиран достъп. Справка в приложението може да се направи на https://check.nra.bg/ след въвеждане на ЕГН и номер на мобилен телефон.

Резултат дали има непозволено публикувани персонални данни ще бъде изпратен на прелюдия от Вас мобилен номер.

Трябва да въведете ЕГН и номер, на който да получите SMS. Като при мен наличието бе следното:



Информацията в действителност е много нищожна и е много по-бедна от това, което да речем предлага търсачката на Бивол, която проработи няколко дни след случая.
От известието, оповестено на микросайта излиза наяве, че:
Настоящата информация е създадена в осъществяване на отговорностите на Национална агенция за приходите като админ на персонални данни, произлизащи от член 34 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.2016 година по отношение на отбраната на физическите лица, по отношение на обработването на персонални данни и по отношение на свободното придвижване на такива данни и член 68 от Закона за отбрана на персоналните данни. Следва да имате поради, че законодателството дефинира разпоредбите за култивиране на персонални данни като неприложими за умряли лица.

В качеството си на админ на култивиране на данни Националната организация за приходите е уведомила неотложно Комисията за отбрана на персоналните данни и всички способени по отношение на случая институции. Извършването на информация в сегашния й тип е в съгласие с Комисията за отбрана на персоналните данни.

В известие на уеб страницата си, отправено до субектите на данни, сме описали естеството на нарушаването на сигурността на персоналните данни и сме показали информация за категориите и броя на наранени лица и количеството данни, точките за контакт с администрацията, възможните последствия и подхванатите на този стадий ограничения.

Всеки жител следва да се съобрази с условието да прави самостоятелни информации, които касаят само неговите персонални данни. Проверките за персонални данни на трети лица, без съображение за това, съставлява нарушаване на настоящото законодателство.

Национална агенция за приходите ще продължи да Ви осведоми в подобаваща форма за всичко, обвързвано с зародилия случай и благоприятни условия за отбрана на данните.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР