kaldata.comИсториите за края на света нямат край. От предсказанията на

...
kaldata.comИсториите за края на света нямат край. От предсказанията на
Коментари Харесай

Заради промените в климата нашата цивилизация може да изчезне през 2050 година

kaldata.com

Историите за края на света нямат край. От предсказанията на Нострадамус за края на всичко съществуващо през 1999 година до пророчествата на календара на Маите за края на времената през 2012 година и рухването на тайнствената планета Нибиру върху Земята, което може да стане във всеки един миг. Но дали има сходна история за края на света, която да вземем на съществено? Навярно има, защото Организация на обединените нации разгласи „ изключителна климатична обстановка “ в своето ново научно проучване, в което се споделя, че нашата цивилизация ще доближи точката, от която няма връщане, точно през 2050 година. Според учените обстановката е неведнъж по-зле в сравнение с сме си представяли до момента.
Колко години ни остават?
Това е най-плашещият теоретичен доклад към сегашен ден. Учените от аналитичния център Breakthrough: National Centre for Climate Restoration проведоха задълбочен разбор на обстановката. Специалистите оферират неотложно да се подхващат дейности сходни на екстрената готовност от времената на Втората международна война. Основната теза в новата научна работа е, че прогнозите на климатолозите са прекомерно лимитирани. Измененията на климата ще окажат голямо въздействие на нашата планета в най-близко бъдеще, а сегашната климатична рецесия е доста по-мащабна и комплицирана спрямо всички, с което представителите на Homo Sapiens са се сблъсквали до момента.

Общите климатични модели, като да вземем за пример моделът на учените към Организация на обединените нации от 2018 година, в който се споделя, че световната температура ще се повиши с 2 градуса по Целзий, не е отчел сложността на редица свързани между тях планетарни геологични процеси. Авторите на новото проучване декларират, че истината е доста по-лоша, в сравнение с може да показва който и да било сходен стеснен модел.
Как ще се промени светът?
Авторите а на тази научна работа преглеждат най-мрачния сюжет на развиването на събитията на планетата. Той стартира с това, че всички международни водачи не престават „ вежливо да пренебрегват “ изказванията на учените за световните промени в климата. Те не слагат преди всичко изхвърлянето на нездравословни субстанции във въздуха и не бързат с търсенето на различни източници на сила. Подобно безучастие на ръководителите на държавите ще доведе до повишаване на междинната температура с 3 градуса по Целзий още през 2050 година.

По това време ледените щитове на планетата напълно ще изчезнат, а засухите и пожарите дефинитивно ще унищожат „ белите дробове “ ма Земята – джунглите в басейна на река Амазонка. Нашата планета ще става все по-гореща, а животът все по-застрашен. 35% от територията на сушата и 55% от популацията на Земята ще бъдат изложени на повече от 20 дни на смъртоносна горещина. Това надвишава прага на оцеляването на индивида.

Покачването на температурата ще стане причина за появяването на климатични бежанци, като по едно и също време с това ще има внезапно понижение на продоволствията и водата. Изключително огромна е вероятността от възникването на въоръжени спорове поради запаси и не е изключено в последна сметка да избухне нуклеарна война. Човешката цивилизация, каквато я познаваме през днешния ден, може да изчезне в небитието.
Можем ли да избегнем злополуката?
Виждаме, че засухите, наводненията и горските пожари зачестяват и непрестанно опустошават нашата планета. Почти една трета от земната повърхнина към този момент става пустиня. На фона на горските пожари в Сибир и Амазонка, разрушаването на цели екосистеми, гибелта на кораловите рифове, замърсяването на околната среда и топенето на арктическите ледове, тези прогнози на учените наподобяват в действителност прекомерно правдоподобни.

За да се избегне злополуката, международната общественост би трябвало неотложно да признае обстоятелството на смяната на климата и да предприеме екстрени ограничения, както се прави при възникването на изключителни обстановки. Според създателите на новата научна работа, на човечеството са останали към 10 години, с цел да реализира световния преход на международната стопанска система към система с нулево изхвърляне на въглеродни излъчвания.

А вие по какъв начин мислите, обречени ли сме?

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР