Каквото сме се разбрали в петък, днес беше оформено окончателно,

...
Каквото сме се разбрали в петък, днес беше оформено окончателно,
Коментари Харесай

Вътев потвърди, че договореното споразумение със земеделците е окончателно оформено

Каквото сме се разбрали в петък, през днешния ден беше завършено дефинитивно, с адвокати, с цел да има порядъчен тип, съобщи пред публицисти министърът на земеделието Кирил Вътев след срещата в Министерството на земеделието за уточняване на финалните текстове от съглашението с представители на земеделския бранш, което се чака да бъде подписано на следващия ден. По създание нови неща няма, добави министърът.  

„ Утре в 12:00 часа ще дойдат тези, които стачкуват - представители на две организации. Ще се срещнем и с тях “, сподели министър Вътев, представен от Българска телеграфна агенция.  

Финализирането на съглашението ще го научите на следващия ден, вероятно след обяд, тъй като в късния следобяд чакаме покана от министър-председателя, разяснява ръководителят на Българската земеделска камара Костадин Костадинов.

В петък на брифинг в Министерския съветслед среща сред премиера акад. Николай Денков, министъра на земеделието Кирил Вътев и недоволните производители беше оповестено, че земеделците стопират ефикасните митинги и се чака да бъде квалифициран текст за съглашение сред представителите на земеделския бранш и министър-председателя. 

Вчера земеделски производители блокираха за два часа пътя за граничния пункт „ Илинден – Ексохи “ край село Садово. В митинга се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди.  

По-рано днес от Българската земеделска камара разпространиха позиция, в която се разграничиха от продължаващите митинги на аграрни производители. Председателят на камарата Костадин Костадинов удостовери пред публицисти, че с подписването на съглашението на следващия ден, организациите към БАК стопират протестните дейности, само че остават в протестна подготвеност. Той уточни, че машините са прибрани още в петък. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР