Какво Ви трябва за един приятен летен следобед? Добра компания,

...
Какво Ви трябва за един приятен летен следобед? Добра компания,
Коментари Харесай

Място за пикник се превърна в сметище. Кой ще изчисти? СНИМКИ

Какво Ви би трябвало за един прелестен летен следобяд? Добра компания, бързо бягство от града и нещо разхлаждащо за пиянство. Това е един от разновидностите, изключително обичан на феновете на пикниците измежду природата.

Е, има и един скучен, само че значим миг - кой ще почисти по-късно? За страдание постоянно хора вземат решение комфортно да не помнят за тази част от излета, а по този начин трансформират красиви кътчета в спонтанни сметища. Такава е и следната преживелица, която откриваме във Фейсбук.

Жители на Самоков сигнализират, че място наоколо до моста към Говедарци, е залято с отпадъци. Найлонови торбички, празни бутилки, останки от напитки и какво ли още не допълват грозната панорама от употребена пластмаса.

" Питам се, другата неделя като отидете отново, върху боклука ли ще седите?, написа Ирена Гелова, която дава публичност за обстановката. Според нея виновните за замърсяването са ясни. Тя твърди, че това са ромски семейства, които избират мястото за пикници.

" Вероятно си мислят, че някой по-късно отива и почиства цялата им скотщина ", прибавя Гелова.

Жителите на града са възмутени от морето от пластмата, а някои прибавят, че случката не е казус. Боклук от предходната седмица, който също не е изхвърлен, седи към този момент седмица край реката, а край него хора не престават да се събират. Граждани допълват, че за жалост хората, които замърсяват, са най-различни.

" Срам и срам! На това ли учим децата и в такава скотщина ли желаеме да живеем? ", написа Диана Костова.

" След 5-10 години, като се продължава по този начин и не се взимат ограничения, ще стане от гора бунище. Позор! ", Борислав Шуманов.

Случката буди повсевместно отвращение, а за жалост сходни гледки откриваме из цялата страна. От улиците на градовете, през приятни места по планини и плажове.

Но вяра не липсва. Наред с историите, които описват за безхаберие към средата, която ни заобикаля, има и доста други образци.

На доброволци, почистващи плажове, преди сами да отидат на отмора. На хора, които се пробват да трансформират към по-добро, своето обитаемо място и не чакат на различен да чисти след тях. А по този начин дават и един добър образец - би трябвало да сме виновни и да не сме безучастни към протичащото се край нас.







Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР