Какво става в Гърция? Бум на туризма, но 26% от

...
Какво става в Гърция? Бум на туризма, но 26% от
Коментари Харесай

Какво става в Гърция? Бум на туризма, но 26% от гърците живеят в бедност

Какво става в Гърция? Бум на туризма, само че 26% от гърците живеят в беднотия

Бум на туризма в Гърция, регистрират тур сътрудници. С 26% са се нараснали ранните записвания за почивки.

Като причина да се избира южната ни съседка се показват положителният артикул, чисто море, хубава храна, обслужване, споделят туроператори.

Въпреки това, по данни на Елстат, 26% от популацията на Гърция е изправено пред риск от беднотия или обществено изключване.

Според проучването на приходите и изискванията на живот на семействата за 2023 година 77,3% от бедното население и 36,6% от небедните са изправени пред финансови усложнения за покриване на изключителни, както и нужни разноски, заяви кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Данните на „ Евростат “ за покупателната дарба на жителите демонстрират, че Гърция приближава България.

През 1995 година Брутният вътрешен продукт на глава от популацията на Гърция беше 85% от междинното за 27-те страни от настоящия Европейски съюз и до 2009 година следваше прогресивен курс.

Най-забележимите нараствания са настъпили в първите години на участие в Еврозоната, сред 2001 и 2004 година, достигайки 98% от междинното за ЕС-27, оставайки релативно постоянни до 2009 година

„ Най-проблемният миг, емфатичен от данните, не е ниската позиция, в която се намира Гърция, което значително се дължи на фискалната рецесия и меморандумите, а стагнацията “, означават анализаторите от института ENA.

Като се има поради, че Гърция от 2019 година нататък отбелязва по-висок действителен ритъм на напредък от междинния за Европейски Съюз (с изключение на 2020 година, когато рецесията беше по-интензивна), невъзможността да се измине дистанцията на глава от популацията и единиците за покупателна дарба има две вероятни пояснения: или гръцкото население пораства по-бързо от европейското, или гръцките цени порастват по-бързо от европейските.

Източник: novini.bg
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР