Какво ще се случи с “Международната космическа станция в бъдеще?

...
Какво ще се случи с “Международната космическа станция в бъдеще?
Коментари Харесай

Има ли бъдеще за Международната космическа станция след 2024 година? Партньорите не бързат да вземат решение.

Какво ще се случи с “Международната галактическа станция ” в бъдеще? Засега нейният период на употреба е продължен до 2024 година, само че какво вършим по-късно? Има ли късмет да се продължи потреблението й?

Днес, на 25-ти септември, на 68-мия Международен астронавтически конгрес в Аделаида, Австралия, беше оповестено, че сътрудниците са обсъждали разнообразни разновидности за бъдещето на МКС, само че никой не бърза да вземе решение (източник – СпейсНюз). Според изпълняващия длъжността админ на НАСА Робърт Лайтфуут хубаво е да си спомним, че Европейската галактическа организация (ЕКА) взе решение да поддържа употребата на станцията до 2024 година чак през декември предходната година. Дискусии сред ръководителите на обособените организации за бъдещето на МКС въпреки всичко ще бъдат извършени още тази седмица.

Игор Комаров, началник на Роскосмос, счита, че ще има потребност от изследователска лаборатория в ниска околоземна орбита и след 2024 година. Комаров отхвърли изказванията, че след тази дата Русия ще разкачи личните си модули от МКС и ще ги употребява за лична станция. “Ние би трябвало да работим на МКС дружно с сътрудниците си ”, заяви той.

Наоки Окумура, президент на Японската галактическа организация JAXA, оповести, че е прекомерно рано да се приказва за дълготрайното бъдеще на “Международната галактическа станция ”. Но той удостовери, че JAXA разисква с НАСА каква ще е ролята на Япония в основаването на идната окололунна станция.

На конгреса в Аделаида Джон Елбоу, вицепрезидент и общоприет управител по галактическите проучвания в Боинг, заяви изрично: “Не сме избрали своеволна дата за пенсионирането на станцията преди да има друга дестинация в околоземна орбита, която да поеме нейните потребности ”.

 ISS full view

Photo credit: NASA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР