Какво ще прави Борис Джонсън от утре, когато ще каже

...
Какво ще прави Борис Джонсън от утре, когато ще каже
Коментари Харесай

Какво ще прави Борис Джонсън от утре, когато ще каже сбогом на Даунинг Стрийт 10

Какво ще прави Борис Джонсън от на следващия ден, когато ще каже довиждане на " Даунинг Стрийт " 10 и официално към този момент няма да е министър председател на Кралството.

 

Прочут политик, отличен оратор и създател на публикации, неведнъж занимателни или гневно настъпателни, той има по какъв начин да обезпечи прехраната си след напускането на " Даунинг Стрийт " 10, написа Франс прес.

Джонсън, който е на 58 години, към този момент ще остане народен представител. Ако напише записки, той, който смяташе, че премиерската му заплата от 164 000 лири (194 000 евро) е незадоволителна, може даже да изкара милиони лири. Може да стане мултимилионер и в случай че към записките добави присъединяване като преподавател в интернационалните конференции, както вършат редица някогашни държавници.

Само в Съединени американски щати Джонсън може да печели по към 100 000 $ на тирада, споделя Марк Коун, началник на организация " Крюгер Коун ", която съставлява разнородни гении, от певицата Шер и музиканта и деятел Боб Гелдоф до галактическия авантюрист Ричард Брансън.

Ако остане единствено народен представител в родината си, той ще получава годишно по 84 144 лири (99 626 евро). Ето за какво Марк Коун предвижда лекторско бъдеще за Джонсън, на който такава " скромна " депутатска заплата няма да стигне. Но има и опасности в тази тенденция. Джонсън поражда от време на време и мощни отрицателни реакции, предизвестява Коун.

Бившата английска премиерка Тереза Мей също се опита да се прояви като преподавател в Съединени американски щати, само че без необикновен триумф за разлика от някогашния министър председател Тони Блеър, който е доста прочут оттатък Атлантика поради връзките си с Бил Клинтън и Джордж Буш-младши. По-малко харизматична от Джонсън - Мей, получава въпреки всичко сред 38 000 и 80 000 паунда на тирада, откогато напусна " Даунинг стрийт " през 2019 година, съгласно регистъра за финансови ползи на английските депутати. От тези пари тя резервира за себе си по 85 000 на година, а останалото дава за благотворителни дела.

Преди да пристигна на власт пък Джонсън получаваше сред 25 000 и 40 000 паунда за тирада от два часа. А " Дейли телеграф " му плащаше по 22 916 лири на месец за седмична хроника, на която се счита, че той е посвещавал по 10 часа месечен труд.

След това обаче " Дейли телеграф " се дистанцира от Джонсън, само че " Дейли мейл " му предложи да води хроника в този момент.

Когато има свободно време, Джонсън, който е и татко на две дребни деца от брака си с 34-годишната Кари, може и да напише книгата за Шекспир, за която през 2015 година е получил огромен задатък, само че която по този начин и не е съумял до момента да напише.

Засега Джонсън не е казвал какви са желанията му, а през вчерашния ден негов някогашен консултант предизвести пред Ройтерс, че той не трябва да бъде отписван от политиката и че един ден той може още веднъж да се завърне в нея.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР