Какво се случва след като мистър Дарси и Елизабет Бенет

...
Какво се случва след като мистър Дарси и Елизабет Бенет
Коментари Харесай

Как мистър Дарси и Елизабет Бенет от „Гордост и предразсъдъци“ биха възпитавали децата си?

Какво се случва откакто мистър Дарси и Елизабет Бенет се оженят?

Най-вероятно биха си имали свои деца.

Не единствено, че това би било естественото продължение на любовта сред героите от „ Гордост и предубеждения “, а и тъй като това е тяхно обвързване да възпитат идващото потомство, което да се грижи за имението Пембърли.

Как биха възпитавали своите деца, по какъв начин биха ги обучавали, отглеждали?

Върху тези въпроси са разсъждавали доста писатели и анализатори на творчеството на Джейн Остин.

Възпитанието на децата в епохата на Джейн Остин

Няколко правилото са били значими при развъждането на деца в епохата на Джейн Остин и те се виждат в нейното творчество. Най-вероятно биха били следвани и от героите на „ Гордост и предубеждения “.

За развъждането на децата грижата е била на двамата родители, само че по-голяма роля имала майката. Наемала се гледачка, която да оказва помощ, с цел да може господарката на имението да се грижи и за други свои отговорности.

Маргарет Съливан в своя „ Наръчник за Джейн Остин “ разказва няколко съществени правилото, които са следвали родителите (става дума за аристокрацията) в епохата на Джейн Остин при развъждането на децата си. Най-вероятно те биха били водещи и за мистър Дарси и Елизабет Бенет, в случай че книгата имаше продължение в тези години.
 Weheartit
1. Дръжте децата си оптимално повече в провинцията – те имат потребност от пространство, с цел да бягат и с цел да играят. А също по този начин няма нищо по-ценно за тях от чистия въздух.

2. Използвайте нови способи за тяхното образование – четете романа „ Емил или за възпитанието “ на Жан-Жак Русо (основополагащ текст за образованието на личността като гражданин) и книгата„ Няколко мисли за възпитанието “ (1693) на Джон Лок (тази книга в продължение на повече от век е била съществена за възпитанието и образованието в Англия). Децата са положителни и би трябвало да се развиват естествено, а не посредством угнетяване.

3. Внушете им положителни правила – научете ги да се гордеят със своята позиция в обществото, само че и ги научете какви са техните отговорности и отговорности, които произтичат от това – би трябвало да се грижат за по-малко благословените от ориста, а по този начин също да предадат фамилното завещание на идващото потомство.
 Weheartit
4. Насърчавайте творчеството в децата – дайте им книги за четене, хартия за изобразяване или празни листа, в които да пишат своите истории.

5. Не им разрешавайте да безделничат – постоянно би трябвало да им намирате занимания и да вършат нещо. Безделниченето води до незнание. Не насилвайте децата да се занимават с нещо, което не желаят да учат в този момент. Веднага намерете друга активност, която да размени недолюбваната.

6. Давайте им лакомства – в случай че нищо друго не може да свърши работа, късче торта може да реши всички проблеми.

Майката е трябвало всяка заран след сън да отиде при децата си и дружно с гледачката да им помогне с измиването, с облеклата. Също по този начин наблюдава по какъв начин се движат дневните им занимания и да поддържа връзка с учителите им. В следобедните часове е трябвало да играе с тях или да им чете книга.
 Weheartit
Родителите е трябвало да възпитат благовъзпитани дами и същински джентълмени, които да се грижат за наследството.

И още няколко разсъждения.

Ако имат синове:

Най-вероятно най-големият наследник на мистър Дарси и Елизабет Бенет ще наследи парцела и ще продължи фамилните обичаи.

Един от синовете им несъмнено ще отиде в армията, а различен – ще заеме църковен пост.
 Weheartit
Ако имат дъщери:

Ако имат дъщери – евентуално мистър Дарси ще е заделил зестра и за тях, въпреки че най-вероятно и самите те ще се омъжат за богати наследници.

Елизабет Бенет обаче би дала положително обучение на девойките. Не единствено, тъй като в тази ера всички поучават, че нищо не е несъмнено и една дама би трябвало да е образована, с цел да може да стане най-малко гувернантка или учителка, в случай че не успее да се омъжи и няма кой да я устоя. Но най-много самата Лизи Бенет е отгледана по този метод и не би позволила децата й да не получат нужното познание.
 Weheartit
Още потребни и забавни тематики за родителството:
Родиха ли шведските толерантни родители едно потомство деца-чудовища? Приемаме го в огромни количества, само че тялото не го усвоява: истината за най-скъпия витамин Б12 Мъдрите правила, по които еврейските родители възпитават умни деца
За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР