Какво се случва със затворниците, когато има война? В зависимост

...
Какво се случва със затворниците, когато има война? В зависимост
Коментари Харесай

Руските затвори търсят доброволци за украинския фронт – срещу 3 до 6 хиляди лева и 6 месеца служба, всеки може да спечели свобода

Какво се случва със пандизчиите, когато има война? В взаимозависимост от посоката на дейностите, губещата страна постоянно прибягва до техните услуги. По време на по този начин наречения Евромайдан ще стане ясно, че едно особено поделение на полицията е образувано точно от пандизчии, които би трябвало да потушават протеста на киевчани. След повече от 6 месеца и една извънредно изтощителна война, Руската федерация публично прибягва до пандизчии, като им дава обещание независимост и благосъстояния, в случай че решат да се включат във войната в Украйна.

По данни на CNN и проверяващи публицисти от Русия, от ден на ден телефонни позвънявания се вършат от пандизите към околните, като мнозина настояват, че са подготвени да одобряват този гибелен залог. След вероятно единодушие, пандизчиите напущат тесните килии и отпътуват на фронта, оставяйки на околните да търсят някаква информация единствено и само в лечебните заведения, където описите въобще не са дребни. Независими военни специалисти показват това за последна мярка и първите признаци на обезсърчение.

По данни на изданието, правещо следствие повече от месец, в пандизите идват рекрутъри, които оферират на пандизчиите късмет да изплатят свободата си. Не приказваме единствено за московските затвори, а за такива из цяла Русия. Всички от убийци до наркотрафиканти получават своя късмет. В един от пандизите, където е арестуван и американеца Пол Уилън, били записани към 10 доброволеца, които да изоставен Мордовия и да заминат за Украйна.

Информацията се удостоверява от неговия брат Дейвид, който е разговарял с него по телефона. Прихванати са и разнообразни чатове сред пандизчии и родственици, където се приказва за героичен хонорари и надалеч по-добро отношение към ветераните. Според последните западни калкулации, жертвите в тази война от съветска страна са над 75 000 души – същото изказване е отречено от Кремъл.

Един от арестуваните, употребявайки своя мобилен телефон – една от известните контрабанди в съветските затвори – споделя, че съветската войска е подготвена да употребява услугите на всеки един палач, само че не взима изнасилвачи, педофили, екстремисти или терористи. Предлага се опрощение при работа от 6 месеца, някои приказват за сума от 100 000 рубли, други разясняват, че заплащането ще е 200 000 рубли на месец – сред 3 и 6 хиляди лв..

Първоначално се счита, че рекрутърите са били представители на частни военни армии, само че по-късно излиза наяве, че това са представители на формалната съветска войска. Всеки от новите доброволци получава 2-седмичен курс в Ростов. Повечето не желаят даже да бъде разполагаем някакъв боен опит. След като множеството лежат години наред, това е много добър късмет да се опитат да се борят за свободата си.

Проблемът е, че разнообразни организации за човешките права в Русия ще рапортуват, че сходни сътрудници са почнали да обикалят из всички затвори. Избраните пандизчии влизат под карантина за една седмица и по-късно не престават на бойното поле. За страдание излиза наяве, че информацията не идва от самите пандизчии, а от роднините, които не могат да си обяснят какво ще се случи с новите доброволци.

По думите на Владимир Осечкин от Гулагу.нет към този момент са събрани хиляди пандизчии, които ще заминат на война. На някои даже са обещавани суми от близо 5 милиона рубли или към 82 000 $, в случай че бъдат убити на фронта. Подобни изплащания може и да не се случат, изключително откакто последните родственици на починали се снабдиха най-много с лада, както и помощи от 50-100 евро – еднократно.

Осечкин е на мнение, че пандизчиите няма да се употребяват като пълноправна бойна единица, а ще се трансфорат в цели за украинския огън, до момента в който съветската войска ще може да разкрива надалеч по-лесно съперниците. Най-вероятно ще бъдат първи и откакто бъдат избити, съветската артилерия ще има свободата да нанесе по-точен удар. При опит на осведомителната организация да попита дали изказванията са истина, нито Руското министерство на защитата дава отговор, нито затворническите системи.

По думите на някои родственици, при рекрутирани 10 души, от време на време оцеляват едвам 3-ма. През последните месеци имаше крясъци за цялостна военна готовност, само че неведнъж се повтори и още един детайл – няма задоволително оръжие, няма задоволително танкове и самолети, както и храна за по-многобройна войска. Отделно от това се прибавя и обстоятелството, че в случай че сходна мярка бъде изпълнена, идната демографска рецесия може да бъде съдбовна, изключително откакто мъжът е водеща работна мощ в Русия.

Някои от пандизчиите настояват, че ще бъдат обучавани от специфичната военна организация Вагнер, само че на този стадий няма удостоверение. Ако това е по този начин, то най-вероятно ще е необичайно по какъв начин ще се предложи опрощаване на присъдата. Нито един пандизчия не е споделил и контракта, с който е нает в армията, затова няма и доста данни кой тъкмо наема пандизчиите. Някои фамилии получават заплатата на пандизчиите, които са отпътували на фронта, само че откакто акаунта му в обществените мрежи е премахнат, информацията за тях е доста малко или съвсем никаква.

Веднъж откакто се озоват в Ростов, пандизчиите желаят от своите съпруги персоналните им данни, с цел да могат да превеждат заплатите им. Обикновено това се случва на нов или чужд WhatsApp номер. Историята се повтаря при всички. След това няма повече контакти. Някои пандизчии настояват, че са добре и чакат времето да изтече, а това постоянно се случвало доста бързо, други обаче се тормозят, че може и в никакъв случай да не се завърнат. Никой не се обажда и рядко се поддържа връзка.

Сметките и заплатите се дават на фамилиите в кеш, няма банков път, нито контракт, както и посочена сума. Всеки получава друго, а някои даже не получават и заплати. Обещанията са разнообразни, само че обстоятелствата са повече от ясни – използването на пандизчии, беше сюжет, който самият Путин отхвърли даже да разяснява. Към днешна дата към този момент се извършва.  

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР