Какво се случи до този час? Повече от два месеца след

...
Какво се случи до този час?
Повече от два месеца след
Коментари Харесай

Подкрепяте ли идеята на ПП с хартия да гласуват само 60+ годишните?

Какво се случи до този час?

Повече от два месеца след наводненията в Карловско, жителите от потърпевшите села - Богдан, Слатина и Каравелово, не са получили и стотинка от събраните дарения. За това сигнализира пред Ани Иванова от Инициатива за възобновяване на Каравелово. Обещаната безвъзмездна геодезическа активност трябвало да бъде поета от жителите в наводнените региони. Детската градина, която жителите в Каравелово сами възстановили, ще бъде затворена и децата ще бъдат пренасочени към прилежащо село. Освен това събираните дарения отивали в общинската сметка, защото общината по този начин и не направила специфична дарителска такава. От Инициатива за възобновяване на Каравелово имат опасения по отношение на действителната сума, събрана досега. По техни думи страната единствено обещавала, само че връзката се късала при локалната власт. Освен всичко, продължава и сечта на дърва наоколо до едно от поройните дерета, за което локалните разполагали с доказателства.

Задържан е мъжът, който оставил бомбата покрай площад " Таксим " в Истанбул, лишила живота на шестима души и ранила при експлоадирането си 81. Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви, че по техни данни заповедта за офанзивата в неделя е била подадена от северна Сирия, където се намирали военните щабове на Кюрдската работническа партия. ПКК е считана за терористична организация освен от Анкара, само че и от западните ѝ съдружници, в това число Съединените щати и Европейския съюз. Организацията е в основата на спора сред Швеция и Турция, която от май блокира влизането на Стокхолм в НАТО, обвинявайки го в благосклонност към ПКК.

24-годишният водач на " Мерцедес " Джордж Ръсел е чисто новият победител в съревнование на Формула 1, откакто победи на пистата " Интерлагос " в Бразилия, съобщи " ". Британецът приключи пред съотборника си Люис Хамилтън в доста значима двойна победа за " сребърните стрели ", които до този миг през сезона нямаха нито един успех. Ръсел досега имаше осем подиума в кариерата си, а в този момент заслужи успеха, откакто удържа Хамилтън в последните обиколки, които пристигнаха след рестартиране от място поради " кола на сигурност ". Третата позиция е за водача на " Ферари " Карлос Сайнц, а четвъртото за съотборника му Шарл Леклер. Пети и най-впечатляващ бе ветеранът Фернандо Алонсо от " Алпин ", който потегли 18-и и направи доста мощно съревнование. Той остави зад себе си двамата водачи на " Ред Бул " Макс Верстапен и Серхио Перес.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?  

Риновирусите, които преди месец са били преобладаващи измежду децата, сега отстъпват пред различен вид вируси. Кои са те, по какъв начин да се предпазим и какво предлагат експертите, чуйте в Podcast новините.  

А какво ще кажете за това?

Кирил Петков е направил противоконституционно предложение и е изискал да се постави възрастова граница за гласуването с хартиена бюлетина. Неговата концепция била с хартиена бюлетина да се гласоподава от 60 години нагоре. Това разгласи през уикенда лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Така тя отговори на предизвестието от " Продължаваме промяната ", че социалистите са станали невъзможни за сътрудници, откакто са внесли връщането на хартиената бюлетина. То мина на първо четене с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Според Нинова, когато в предходния парламент Българска социалистическа партия са внесли същия законопроект, от Политическа партия нямали нищо срещу, написа " ".

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР