Какво се разбира под пренатално възпитаниe днес? Ще се установят

...
Какво се разбира под пренатално възпитаниe днес? Ще се установят
Коментари Харесай

Пренатално възпитание

Какво се схваща под пренатално възпитаниe през днешния ден? Ще се открият ли правила и ще се наложат ли стратегии на човешкото създание, което се образува? Не,разбира се. Нормите и стратегиите се отнасят до образованието, само че не и до възпитанието. Възпитанието се отнася до развиване и събуждане на евентуалните благоприятни условия на човешкото създание и неговата акомодация към света. Да се опитваме да научим на нещо плода би било неестествено, своеволно, а даже и рисково. Пренатално образование е това, което се прави посредством майката от естествените процеси на бременността. Още античните цивилизации: египетска, индуска, келтска, африканска и на американските индианци, познавали добре значимостта на този главен за човешкото създание интервал и за въздействието на околната среда върху плода в утробата. Те били постановили за бъдещата майка, за родителската двойка, за селото и цялото общество правила на живот, които разрешавали на бебето в утробата да се развива при най-хубавите условия. В Антична Гърция Аристотел и Платон смятали основаването и раждането за съществени детайли при търсене на щастието в тясна връзка с обществото и космоса. Китайците пък основали пренатални клиники, където бъдещите майки отивали да изживеят упованието в успокоение и хубост. През 15-ти век Леонардо да Винчи считал, че: “Всяко предпочитание, върховен блян,боязън или болежка на духа на майката засягат доста мощно детето “.

Много дълги години се считаше, че плода е единствено купчина кафези, а новороденото-един предмет лишен от всякаква сензитивност. Докато детето е в утробата не познава нито вътре нито вън, нито светлината, нито тъмнината. С физическите материали донасяни от кръвта на майката, плодът построява своето тяло. Информациите, които доближават до него, под формата на чувства или страсти, подтикват или забавят образуването на неговите органи и установяването на разнообразни функционалности. Много бъдещи майки си споделят: “Чувствам,че е значимо за детето да изкарам добре бременността си, само че не знам какво да направя. “ Ще ви споделя какво правех аз. Когато разбрах, че съм бременна това беше денят, в който страстите преливаха от мен. Коленете ми безусловно омекнаха от благополучие щом зърнах позитивния тест за бременност. Бях радостна и по едно и също време с това объркана, тъй като осъзнавах, че светът ми стартира да се трансформира. Започнах да диря източници на информация и всичко обвързвано с бременността и развъждането на детето. Започнах да обиквам бебето си, още когато беше напълно дребна клетка. Будех се с мисълта за това, какъв брой съм благословена да изживея това възприятие и чувство. Реших да стартира да извършвам няколко лесни и приятни стъпки за вътреутробното израстване на моето дете.

Храната Не бих си разрешила да изброявам какво тъкмо би трябвало да се яде или заобикаля по време на бременност, тъй като всичко е самостоятелно. Ясно е, че пресните плодове и зеленчуци би трябвало да имат превес, както ядките и потреблението на повече течности. Нека всяка бъдеща майка остави настрани драконовските диети и строги правила, да се вслуша в потребностите на своето тяло и избере това, което й подхожда. Не яжте за двама, а два пъти по-добре. Наслаждавайте се на храната. Опитвайте на драго сърце апетитни ястия. При бременната жена това позитивно отношение към храната се предава на бебето. По-късно самото дете ще се храни с обич и благодарност. Плодът възприема ароматите и усетите на храната поета от неговата майка. Тези миризми и тези усети ще се срещнат още веднъж в майчината кърма. Обонянието се появява сред 5-та и 9-та седмица от бременността. Плодът открива ароматите, когато те се разтворят в околоплодната течност.

Дишането Дишането е толкоз значимо, колкото и храненето. Свободното и надълбоко дишане придава жизнеспособност на цялото тяло, успокоява нервната система, хармонизира силите. Дълбокото дишане се упражнява толкоз постоянно, колкото можете. Вдишване постепенно през носа като леко се издува корема, след което ребрата, по-късно издишване по противоположния път от гръдния панер към корема, като се стремите да изпразните оптимално белите дробове и прибирате корема. Нищо не насилвайте. Правете всичко, което е във опциите ви и съгласно детето. Доставянето на О2 е извънредно значимо за плода.

Светлината и цветовете Животът се е появил на земята преди няколко милиарда години. Първото малко синьо водорасло е плод от брака на слънцето и морето. Според другите модерни изследвания върху въздействието на цветовете могат да се обобщят по този начин:

Червеното подтиква мускулната система и общата интензивност. Това е цветът на пламенната обич.

Оранжевото укрепва кръвоносната система и общото здраве.

Жълтото подхранва нервната система и интелекта.Т ова е цветът на мъдростта.

Зеленото усилва храносмилателната система, улеснява връзката и благосклонността.

Синьото успокоява и хармонизира. Това е цветът на музиката.

Тюркоазът работи сред сърцето и гърлото. Помага в интервала на преход.

Всяка бъдещата майка може да се възползва от цветовете на всекидневието, което я заобикаля. В природата, у дома, цветята на терасата, красивата картина на стената, богатствата благотворителност раздавана от светлината. Дори в предметите от вашия дом можете да ги откриете-покривки, завеси, дребни възглавнички и други

Слух. Слуховият уред е единственият, който е изцяло приключен сега на раждането. Съвсем малко външни шумове минават през коремната стена. Единствено ниските звуци минават. Когато аз бях бременна с моята щерка слушах музика, пеех песни. В тези моменти тя започваше да се върти и рита в коремът ми, а мъжът ми от време на време сядаше и четеше от обичана негова книга, тогава тя пощуряваше, не можеше да си откри като че ли място-риташе и се преобръщаше.

Зрение Още от петия месец на бременността бебето отваря и затваря клепачите си. В една от книгите, които четях през бременността, бе открито с проучване, че в случай че се насочи светлина от прожектор към лицето на детето се вижда по какъв начин то мига и с ръка като козирка защищава очите си от тази ярка светлина.

Психо-емоционалните връзкиЧували сме доста пъти да ни споделят какъв брой е значимо през бременността да сме спокойни с цел да е умерено бебето, да не се тревожим, с цел да не се тревожи и бебето. Има истина в това. Всяка страст, която изживява майката, е съпроводена с отделянето на адреналин и доближава по невронен път до плода. Важно за детето и неговото бъдеще е качеството на прочувствената връзка, която неговата майка основава и поддържа с него. В пренаталния интервал бебето се храни от любовта на майка си толкоз, колкото и от нейната кръв.

Нека всяка бъдеща и сегашна майка се стреми да изживее една пълноценна и изпълнена с любов към бебето и себе си бременност. Радвайте се на прелестните моменти от бременността, пейте, танцувайте, четеte приказки на вашето дете. Включвайте интензивно и таткото в всекидневието на тези прелестни мигове, въпреки всичко той е толкоз значим, колкото и вие.

Една западна сентенция припомня на бащата, че “ако той не може да износи детето в тялото си, то той може да го носи в сърцето и в мислите си “.
Да се стремите да бъдете идеалните и съвършени родители е идея пердута. Стремете се да бъдете обичащи и разбиращи, тъй като с обич постоянно се намира път към компликациите.
И не забравяйте,всяка бъдеща майка има “защитен щит “за своето дете:този на нейната обич.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР