, какво са 67-те млн. лв на Васил Божков за

...
, какво са 67-те млн. лв на Васил Божков за
Коментари Харесай

Цветан Василев: Борисов-Доган-Пеевски разпределят годишно по 1-1,5 млрд. лв., Гешев е маша на мафията

, какво са 67-те млн. лева на Васил Божков за " техните упоритости ". " Убеден съм, тъй като слушам, че комисионните за бизнеса, за уреждането на публичните поръчки се движат сред 15% и 50% към този момент. И в случай че погледнете какъв брой е годишният размер на публичните поръчки, ще разберете. Комисионните се взимат освен от вътрешни играчи, само че и от непознати компании, които стават съучастници в поддръжката на това корумпирано държавно управление. " Това споделя банкерът Цветан Василев в диалог с Явор Дачков, " Гласове " посредством видеовръзка от Белград, оповестена на 13 юли.
Според банкера, има и други практики: " Изписваш километри пътища, които в никакъв случай не са били издигнати. Една справедлива данъчна проверка на една от огромните компании в инфраструктурния бизнес, която и да е, и на подизпълнителите, непосредствено ще покаже какъв брой пари от приходите от страната отиват встрани, изтеглени на каса или отишли по някакви подизпълнители, офшорки и тн. Не е мъчно ", споделя той.
По думите му, от КТБ през празни компании са откраднати над 150 млн. лв. откогато банката е във банкрут. Чрез завеждане на " безусловно малоумни искове през частно-правни адвокатски фирми, които губят поголовно. Единият апропо като премия, който беше основната каса, по-късно го направиха началник на Фонда за гарантиране на влоговете. Матей Матев се споделя. До такава степен са се самозабравили, че не се крият и това, което се случва през днешния ден е безусловно логически завършек на тяхното ръководство ", продължава Василев.
Според Цветан Василев, предварителни избори идват и министър председателят Бойко Борисов е в цугцванг, тъй като е притиснат от машата на Пеевски, Доган и Движение за права и свободи, макар че " към този момент не им е преференциален ". Но " няма кой да се хване на хорото към този момент.. Важно е това да се каже, тъй като коренът на злото е Движение за права и свободи, Доган и Пеевски, а не Борисов… той е подставено лице ", твърди Василев.
" Борисов не е положителното... Корумпиран и подвластен министър-председател... " " В някакъв смисъл може да бъде и жертва, тъй като тези са като крокодил с доста здрава захапка. Не имам вяра. Те даже в лицето на Българска социалистическа партия не виждам по какъв начин биха съумели да създадат коалиция, а камо ли при разбъркване на структурата на Народното събрание, каквато се чака, тъй като сега тези Патриоти, Воли, Неволи нямат място. Мисля, че с последните си ходове и политики Христо Иванов има огромен късмет да сплоти достоверното дясно, а и младежите. Защото е доста значимо да се разбие мита за десния темперамент на популистката, ченгеджийска ГЕРБ. Какво дясно, в случай че си поставя парите и подкупите в десния джоб ", пита Василев и продължава: " Мисля, че тук хората схванаха, че Борисов и Пеевски са едно и това е огромният проблем на тази власт , която до момента успяваше през медиите, които управлява, да играе спектакъл ", споделя той.
По думите му, макар че " те взеха всички медии ", не могат да облъчат обществото с тезата, че Движение за права и свободи е съпротива, а ГЕРБ имали главен зложелател в лицето на Движение за права и свободи. " В държавното управление на Борисов мисля, че две трети от него са на Пеевски. Две трети. Горанов, Караниколов, министърът на вътрешните работи… Не знам кой остава при Борисов - несъмнено Томислав Дончев ", твърди банкерът.

Колко мощен е Делян Пеевски? " Очевидно той е бил доста недооценен. Аз приказвам за това какъв брой е мощен той през цялото време, тъй като самичък се убедих. И видях по какъв начин не мога да влияя нито на Станишев, с който се виждах три пъти в последните дни на май и началото на юни, видях се и с Доган. Между другото той беше най-коректен, сподели ми: " Късно е! Не мога да спра машината ". Каква машина тъкмо са задействали не знам, то се видя. Борисов постоянно го играе положителното ченге, единствено че тази му игра свърши. Колкото и добър артист да е, да се прави на шашав, да се прави на добър, а в това време зад тила ти да прави тъкмо обратното… Пеевски в това отношение е доста спретнат, той е построил система от хора, които държи с изключение на с пари, само че и с компромати. Не бива да има никакво подозрение, че прокуратура, ДАНС, полиция, Национална агенция за приходите, Съвет за електронни медии, Комисия за защита на конкуренцията, КРС, съд в голямата си част – всичко това е под негов надзор. Той е лицето на тази организация плюс медиите, несъмнено, тъй като видно е кой дърпа конците в Нова телевизия. Там настани тези, които настани и в ТВ7 ", минали през " краткотрайния кей " - Канал 3 ", изяснява Василев.

" Мисля, че историята се повтаря. 2014 година обединението, която ликвидира банката (КТБ), на процедура беше коалиция по ползи. Оттогава до момента, без спиране, това е обединението, която ръководи страната. За жал, през призмата на КТБ, се сплотиха двата лагера, двата клана на мафията, както неведнъж съм ги наричал – кланът на Пеевски-Доган и кланът на Борисов. Очевидно, че сплотяващата цел на това е била КТБ, ликвидацията на банката и разграбването на активите ѝ. Активен участник в ликвидацията на КТБ и в разграбването на активите е прокуратурата. И тогавашният основен прокурор, и сегашният са директно свързани с този развой. Разбира се, цялата кариера на настоящия основен прокурор на процедура си е кариера, построена на едно трудно кацане с дизелов мотор на Луната " , споделя Василев.
По думите на банкера, " от човек, който е бил изпратен за несправяне с работата някъде в Перник… Той след радушен диалог с Делян Пеевски при започване на лятото на 2014 година, съгласно изказвания на очевидци, е приел задачата да се пребори с делото " КТБ " с една-единствена цел – да замете следите на Пеевски и на прокуратурата в организирането на погрома над банката , да се затворят очите за безогледните обири, последвали затварянето на банката и, несъмнено, да трансферира виновността върху мен и моите сътрудници ".
Според Василев, Иван Гешев се е " справил ", тъй като " това, което сервираха на съда като обвинителен акт, съгласно всички експерти, които са го чели, е безусловно голословен, необоснован документ, с темперамент на памфлет, чиято единствена цел е да трансферират виновността върху нас. Дали това ще успее в съда или не е функционалност и от съда, само че и от евентуалните промени в ситуацията в България, тъй като не е загадка, че Специализираният съд е на отдалечен контрол от прокуратурата. "
Димитър Франтишек Петров е претендент за началник на Апелативната спецпрокуратура
" Кариерата му (на Иван Гешев - бел.ред.) след поемането на това дело е образец за ракетна кариера. Първо стана началник на Спецпрокуратурата и оттова беше конфигуриран, съгласно Христо Иванов, като основен прокурор. Разбира се, не е единственият награден. "
Другите " наградени " по думите на Василев са: " Евгени Стоянов, стана зам.-министър на правораздаването ", " една от най-острите следователки Илиана Кирилова неотдавна беше издигната до софийски градски прокурор ". " Да не приказвам за останалите от шпицкомандата, които под една или друга форма са към този момент в Специализирана прокуратура и не престават да колят и бесят, явно обаче в тясно взаимоотношение с офиса на " Осемте джуджета ", където по моя информация се приготвят всички материали по досъдебни производства благодарение на екипа на Петьо Еврото и където, несъмнено, се разплащат услугите на прокурорите, както излезе от изказванията на господин Златанов и освен. Така че това в действителност е една проведена незаконна група. Аз, несъмнено, не бих сложил всички прокурори в нея - това е едно звено, което е бившето звено на Петьо Еврото, в този момент под контрола на основния прокурор, които имат една-единствена цел – да ударят всеки вероятен съперник или човек, чиито бизнес е набелязан за завладяване и респективно да служат като щит за техните ментори " , споделя Василев.

Сотир Цацаров даже не се е осмелил самичък да го направи, а е наредил на някакъв служител да го подпише ", твърди Василев. Той има вяра, че КТБ е срината поради активите, които имала, най-големите от които за над 3 милиарда лв..
На последното съвещание по делото КТБ съдията още веднъж отхвърли да разпита Цветан Василев във видеоконферентен диалог. Следващото съвещание е на следващия ден, 15 юли.
Отново отложиха делото за КТБ поради контактен правист със инфектиран с COVID-19
" Това не е рекет или изнудване, както съдията по делото е квалифицирал моята декларация, а мое законово право и аз ще си го диря това право. Дали по-рано или по-късно, имам вяра, че ще се стигне до сходен разпит, само че за мен е значимо и друго. Съдията да допусне в допълнение материали, които една или друга причина, а повода е повече от ясна, не са позволени. Те потвърждават нашата невиновност, а потвърждават закононарушенията на отсрещната страна. Тук е мястото да кажа, че моята цел е не да потвърдя, че аз и моите сътрудници сме незаслужено упрекнати, моята цел е да желаяме преразглеждане на случая КТБ, преразглеждане на цената на активите на КТБ към 20 юни 2014-а. Това ще потвърди, че банката е била безусловно работеща и с позитивен капитал ", разяснява той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР