Какво правят хората в западния свят, когато им е топло?

...
Какво правят хората в западния свят, когато им е топло?
Коментари Харесай

Как Индия планира да се пребори с жегата и с... климатиците

Какво вършат хората в западния свят, когато им е топло? Пускат си климатиците. Когато обаче приказваме за Индия с нейните 1,4 милиарда поданици и ниски приходи, това няма по какъв начин да бъде единственото решение на казуса с безпощадните жеги. Затова и ръководещите в страната създадоха амбициозна стратегия, която да обезпечи студ на допустимо най-вече хора с композиция от общоприети и новаторски способи.

Ако в Делхи реализиран триумф, сигурно и други разрастващи се страни ще прибегнат към сходни проекти - най-често точно такива са страните, застрашени от климатичните промени. За момента обаче наподобява прекомерно евентуално държавната самодейност да претърпи неуспех, написа в собствен материал Semafor.
 Индия (ще) е новият максимален снабдител на петролни артикули за Европа
Кой (ще) е новият максимален снабдител на петролни артикули за Европа

Голяма част от горивата са от модифициран съветски нефт

Контекст : Опасенията на учените са, че на Индия ѝ следва дълъг интервал от високи температури и висока мокрота - композиция, която ще направи огромни елементи от страната в действителност сложни за обитаване.

Според разбор на McKinsey до 200 млн. поданици на градските региони може да се окажат в риск от смъртоносни горещи талази до края на това десетилетие.
 Снимка 617715
Източник:

Към момента Индия е страната с най-големи разноски за изстудяване в света - доста превъзхожда Съединени американски щати и Китай взети дружно. Ако се търси решение на казуса единствено посредством климатизация, съгласно планове на Международната организация по енергетика, потреблението на ток ще скочи 6-кратно в интервала до 2040 година Явно е нужна смяна в проекта - изключително в случай, че междинният годишен приход е едвам 2000 $.

Детайли : Индия внедрява усъвършенствани стандарти за енергийна успеваемост на хладилниците, климатиците и най-много на известните в района поради по-ниската си цена огромни таванни и стенни вентилатори. Успешно внедрени ограничения дори единствено при последната категория електроуреди биха понижили пиковото ползване с цели 10 гигавата.
 Cargill ще бори световното стопляне с маски за крави
Този хранителен колос ще бори световното стопляне с маски за крави

Те ще са на пазара догодина; абонаментът за една биологична единица ще е 80 $

Тук би трябвало да разсъждаваме с мащабите на Индия - приказваме за 450 милиона вентилатора, от които множеството сега харчат доста ток.

Обсъжда се и внедряването на милиони въздушни охладители, които са до 90% по-евтини от климатиците, а са с висока успеваемост в индийския климат.
 Снимка 617717
Източник:

Освен това ще се предизвиква построяването на " хладни " покривни структури, които отблъскват част от жегата, както и на щори по прозорците. Изготвени са насоки за разполагането на постройките, съотношението сред порти и прозорци и други фактори за това какъв брой топло ще е в домовете на хората.

От друга страна : В проекта на индийското държавно управление са заложени някои доста амбициозни цели - 500 GW ВЕИ мощности до 2030 година и въглеродна индиферентност до 2070 година За съпоставяне, сега въглищата дават 51% от енергийния микс. Някои специалисти разясняват и неналичието на времева рамка за част от ограниченията, както и неналичието на индикатори, по отношение на които да се реши дали приложението е сполучливо.
 Шефът на Chevron: Глобалното стопляне може да подтиква бизнеса
Шефът на Chevron: Глобалното стопляне може да подтиква бизнеса

Джон Уотсън не счита за нужни ограниченията против климатичните промени

Конкретният проект за един от най-застрашените от жегата градове - Ню Делхи, стои на ниво чернова от години, отбелязва онлайн изданието. Това постоянно е обстановката в Индия - тактиката е добра, само че тактическото осъществяване изостава.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР