Kакво правим с времето в карантинаУчените вече установиха, че обикновеният

...
Kакво правим с времето в карантинаУчените вече установиха, че обикновеният
Коментари Харесай

Коя песен точно определя времето за миене на ръце и кой сапун не работи срещу К19 - slava.bg

Kакво вършим с времето в карантина

Учените към този момент откриха, че елементарният сапун е доста по-опасен за ковид и респективно - доста по-добър е за нас, от всеки дезинфектант. Днешният ни лайфхак е отдаден точно на това толкоз значимо нещо във времето , когато сме в карантина, пък и за цялостен живот.

Оказва се, че и за вярното миене на ръцете си има похват.

Непрекъснато чуваме разнообразни версии какъв брой време би трябвало да се прави тази работа, за която ни пропагандират още от детската градина с песента Хей, ръчички - хей ги две....

Всъщност тъкмо една още по-популярна песничка е превъзходен вид да съпътства миенето със сапун.

Изкарването два пъти на рефрена с 4 повторения Happy Birthday - химна на рождените дни, подсигурява задоволителен интервал да отстраним вредностите от ръцете си. Американските учени, които дадоха този съвет, допълват, че колкото по-обикновен е сапунът, с който действаме, толкоз по-добре.

И предизвестяват - по този начин наречените антибактериални сапуни не просто не оказват помощ, само че и вредят в епидемията.

Оказва се, че този вид почистващи средства "тренират " бактериите - "научават " ги по какъв начин да се оправят нашите защитни ограничения, което по никакъв начин не е желателно. Разбира се, би трябвало да имаме поради и златното предписание - прекомерната непорочност не е съвършена за организма, тъй като нападна имунитета му.

Освен вредата, която неизбежно нанася на кожата на ръцете. В този смисъл се предлага използването на ръкавици при интервенции, които изискват доста ръчна работа. Най-добри са така наречен "мазни ".

Те са третирани фабричен със сребърни частици и сега са шлагер в Русия. Много учени обаче предизвестяват, че ръкавиците също могат да станат нездравословни за кожата, в случай че се прекалява с носенето им - не трябва да става целодневно или даже полудневно, както и всеки ден.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР