Какво по-хубаво на закуска в някоя почивна съботна утрин от

...
Какво по-хубаво на закуска в някоя почивна съботна утрин от
Коментари Харесай

Уникални мекици с кисело мляко – мекички отвътре, хрупкавки отвън, бухват двойно в тигана

Какво по-хубаво на закуска в някоя почивна съботна заран от купчина още парещи мекички ? Признайте си, даже да сте на диета, не можете да устоите на това прелъщение! Днешната рецепта за мекици с кисело мляко е лесна, а резултатът е невероятно нежни, пухкави и доста вкусни мекички . Ето ги и тях:

 мекички с кисело мляко

ЧУДНИ МЕКИЧКИ С КИСЕЛО МЛЯКО

Продукти:

200 мл кисело мляко 1 яйце 100 гр. захар 400 гр. брашно 1/3 ч.л. сол 1 ч.л. бакпулвер 0,5 гр. ванилия

Рецепта малко по малко

Добавете бакпулвера към брашното и ги пресейте дружно в дълбока купа (в нея ще месите тестото). В обособен бездънен съд разбийте едно яйце. В друга купа деликатно смесете захарта с ванилията. Изсипете захарта в яйцето, прибавете сол и излейте киселото мляко (можете да употребявате мляко с всякаква масленост). Разбъркайте до гладка примес. Изсипете брашното в купата с яйчната примес и омесете тесто. Прехвърлете тестото на масата, поръсена с брашно (омесете малко брашното в тестото, в случай че е належащо, само че не много). Готовото тесто би трябвало да бъде меко и леко лепнещо по ръцете. Оформете топка от тестото, поставете го в плик или фолио и го оставете в хладилника за 30 минути. Половин час по-късно извадете тестото от хладилника, поръсете с брашно, разточете го на правоъгълен или квадратен пласт с дебелина 1 сантиметър. Нарежете пласта на ленти с широчина 3 сантиметра и дължина 6 сантиметра. В средата на лентата направете прорез, обърнете тестото през него, като леко го усучете.
 мекици с кисело мляко В тиган или тенджера с дебело дъно изсипете повечко олио (трябва мекиците да плуват в него) и го загрейте добре. Изпържете мекичките в продължение на към една минута от всяка страна, до момента в който станат леко червени.
 пържени мекици Извадете мекиците върху хартиена забрадка или салфетка, тъй че непотребната лой да се попие.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР