Какво може да бъде по-лошо от един враг? Предател. Това

...
Какво може да бъде по-лошо от един враг? Предател. Това
Коментари Харесай

Захарова нарече Зеленски Юда заради отмяната на честванията на Деня на победата 9 май

" Какво може да бъде по-лошо от един зложелател? Предател. Това е Зеленски. Новото преобразяване на Юда през 21 век. Като анулира Деня на успеха на 9 май, той съобщи един път вечно своите предшественици: и тези, които са се сражавали в Червената войска, и тези, които са били измъчвани и изтезавани в концентрационните лагери, и тези, които са работили за успеха в тила. Съучастник на нацистите 80 години по-късно ", написа Захарова в своя канал в " Телеграм ".

По-рано украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, съгласно който Денят на Европа ще се отбелязва на 9 май и в Украйна, както е в Европейския съюз.

Русия ще бъде победена тъкмо както нацистка Германия, съобщи той в изказване във връзка 78-годишнината от капитулацията на Германия през Втората международна война, съобщи ДПА. " И цялото остаряло зло, което връща модерна Русия, ще бъде смазано тъкмо както беше смачкан нацизмът ", сподели в тирада Зеленски. " Все още не знаем датата на нашата победа, само че знаем, че това ще бъде празник за цяла Украйна, за цяла Европа, за целия свободен свят ", уточни още той.

Зеленки внесе в Народното събрание и законопроект, който ще направи публично преместването на честването на немската капитулация с един ден напред - на 8 май . Това ще отдалечи Украйна от руската традиция да отбелязва успеха над нацистките сили на 9 май, ден по-късно, в сравнение с в западните елементи на Европа.

Армията на Германия капитулира пред Съветския съюз, Съединени американски щати, Англия и Франция на 8 май 1945 година - само че защото документите са подписани на 9 май в часовия пояс на Москва, Денят на успеха обичайно се отбелязва на този ден в Русия и доста други постсъветски страни.

В бъдеще Украйна би трябвало да празнува паметта на жертвите на Втората международна война дружно със " свободния свят ", сподели Зеленски.

Той отдаде респект и на 8-те милиона украинци, починали сред 1939 и 1945 година

Междувременно стана ясно, че председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отпътува на аудиенция в Киев на 9 май, където ще се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски. Завеждащият осведомителната работа на Европейска комисия Ерик Мамер акцентира, че визитата се реализира в Деня на Европа 9 май и добави, че Комисията приветства решението на Зеленски занапред нататък той да се отбелязва по същия метод и в Украйна. Подкрепата на Европейския съюз за Украйна, както и напредъкът на страната по пътя ѝ към Общността ще бъдат разисквани по време на визитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР