Какво ли не е в състояние да направи човек за

...
Какво ли не е в състояние да направи човек за
Коментари Харесай

Baci Perugina (Целувки от Перуджа)

Какво ли не е в положение да направи човек за няколко целувки, само че не какви да е, а целувки от Перуджа

Необходими Продукти

● кувертюр - 60 г черен
● масло - 15 г
● лешници - 50 г смлени, белени, запечени + още към 12 - 15 бр.
● течен шоколад - 60 г лешников крем Нутела
● кувертюр - 200 г черен

Начин на подготвяне

50 г лешници се смилат в блендер. Шоколад от 60 г и маслото се слагат на водна баня да се разтопят. Може да се употребява и микровеле. Свалят се от огъня и се прибавя 60 г Нутела и смлените лешници. Разбърква се до крем. Покрива се с фолио и се оставя в ледник за 15 мин, с цел да стегне.

От охладената примес се загребна с лъжичка и се оформят топки сред дланите. Работи се бързо, с цел да не се топи шоколадът. Подреждат се върху хартия за печене. Върху всяко топче се забожда по един цялостен лешник.

Разтопява се 200 г шоколад и всяко топче с лешник се потопява единствено основата му. Подреждат се върху хартия за печене с разстояние едно от друго и се оставят за към 20 мин в ледник още веднъж да стегнат.

Охладените шоколадови топчета се подреждат върху решетка и се заливат с разтопен шоколад. Охлаждат се изцяло и се подреждат в книжни капсули.

Представям рецепта за истинските шоколадови бонбони Baci (Целувка), които са с отличен усет на прекрасен шоколад и смлени лешници. Рецептата е лесна и обикновена, само че това не пречи да е съвършена.

Повечето от нас при посещаване в Италия на връщане в множеството случаи си закупуваме малко наслада и малко прелестен спомен с тези неповторими бонбони, наречени Baci Perugina (Целувка от Перуджа).

Рецептата е за към 12 бонбона, само че защото са с извънреден усет, аз направих двойна доза, общо 24-26 бонбона.

Бонбоните са с тегло към 20-21 грама.

Формата на бонбоните е запазена марка и не се трансформира.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР